TV der bevæger dig

Rejsegilde på TV SYDs nye medie-hus

Omkring 100 gæster var onsdag eftermiddag mødt frem til rejsegildet på TV SYDs nye runde mediehus, der de seneste måneder er skudt op nær motorvejen ved Kolding Syd.

01:54

TV SYDs adm. direktør Hans Egon Lorenzen og Koldings borgmester Jørn Pedersen, (V), ved rejsegildet på TV SYDs nye mediehus. Foto: Michael Michaelsen.

1 af 2

Rejsegildet blev synligt for alle forbipasserende med både kranse over bygningen og med de vimpler, der er en særlig sønderjysk tradition ved rejsegilder.

- Vi glæder os til, at vi for første gang rykker ind i et byggeri, der er skabt til tv-produktion og blive herre i eget hus, sagde TV SYDs adm. direktør Hans Egon Lorenzen, da han takkede arkitekter, håndværkere og alle øvrige involverede i byggeriet ved rejsegildet.

Flytter ind til februar

TV SYD regner med at flytte ind i de nye bygninger den 15. februar 2013 og at der vil blive sendt fra den nye station første gang den 15. marts 2013.

Den regionale tv-station bliver de første, der rykker ind i Nordic Synergy Park tæt på motorvejen ved Kolding. Det glædede Koldings borgmester Jørn Pedersen, (V), sig over:
- Vi arbejder hårdt på at få solgt de næste grunde, så TV SYD kan få nogle gode naboer at skabe synergi sammen med, sagde Kolding-borgmesteren.

TV SYD har siden 1995 haft til huse i lejede lokaler i et elselskabs tidligere bygninger på El-vej i Kolding-forstaden Seest efter flytningen fra Haderslev, hvor TV SYD holdt til fra stationens start i 1983.
Men rammerne i Seest er blevet for snævre - ikke mindst, fordi TV SYD nu sender døgnet rundt. Og et tv-hus, som er bygget til formålet, har længe været et stort ønske for TV SYD.

For TV SYD er placeringen lige ved motorvejen perfekt. Tv-stationens biler skal hurtigt kunne komme ud i landsdelen, og det bliver der optimale muligheder for ved en placering i Nordic Synergy Park.
CC Contractor fra Herning står for totalentreprisen på byggeriet, der forventes at løbe op i 38 millioner kroner.

Åbner for rundvisninger til foråret

Det nye mediehus bliver en gevinst for ikke alene medarbejderne ? men også for seerne.

- Når vi er kommet helt på plads til foråret 2013, vil vi åbne for rundvisninger i de nye omgivelser. Vi har haft besøg af rigtig mange seere i de 10 år, vi har boet her i Kolding - og vi regner med, at vi vil få endnu flere gæster i vores nye hus, siger adm. direktør, Hans Egon Lorenzen.

Nordic Synergy Park i Kolding, hvor TV SYD får sit nye hjemsted, skal med tiden vokse sig til et 15 kvadratkilometer stort grønt område, der skal rumme 30.000 arbejdspladser, forskning, uddannelser, fritidsaktiviteter og attraktive boliger i synergi.

Mere kultur