TV der bevæger dig

Rejsekortet er kommet

Søndag blev de gamle klippe-automater fjernet i bybusserne i Kolding. Anledningen er, at Rejsekortet på sigt vil afløse de gamle ti-turskort.

01:49

1 af 2

Sydtrafik har prøvekørt Rejsekortet i bybusserne i Esbjerg, på Fanø, i Varde, Ribe og Vejen med 350 kunder siden oktober. Og kunderne har været meget tilfredse med systemet.

Efter Kolding kommer turen til Vejle, hvor bybusserne tager mod Rejsekortet fra 7. april.

De gammeldags klippekort forsvinder ikke. Men Sydtrafik satser på, at kunderne vil gå over til Rejsekortet.

Det koster ikke noget at få et Rejsekort. På kortet indsættes et beløb, og så skal kunderne tjekke ind - og tjekke ud, når turen er slut. Derefter beregner systemet selv prisen.

Rejsekortet er specielt smart, hvis man skifter mellem bus og tog. Derimod vil der gå nogle måneder, inden regionalbusserne får Rejsekort-scannere.

Når du bestiller dit rejsekort, kan du samtidig lave en tank-op- aftale. Så har du altid penge på kortet, og du kan rejse, uden at tænke på billet. Du kan også selv tanke op, efterhånden som du ønsker det. Det gøres på rejsekort.dk eller på en rejsekort-automat på en station.

På lidt længere sigt forsvinder klippekortet helt. Når alle busser er blevet udstyret med det nye rejsekort billetsystem, kan man ikke længere bruge klippekort.

Læs mere om Rejsekortet hos Sydtrafik her.

Eller på Rejsekort.dk