TV der bevæger dig

Retsligt punktum for opdigtet gruppevoldtægt

Ung pige fik dømt tre unge uskyldige mænd for voldtægt. I morgen står hun selv på anklagebænken.

To af de tre unge mænd, der uretmæssigt blev dømt for voldtægt. Her interviewet om den tillkendte erstatning.

Endelig. Efter tre år kan tre unge mænd fra Kolding få en afslutning på deres sag. En sag, der sendte dem bag tremmer i 14 måneder. Dømt for voldtægt. Af både byretten og landsretten. Baseret på en 15-årig piges løgn. Nu skal hun selv i retten. Anklaget for falsk anmeldelse og falsk vidneforklaring.

Bror afslørede løgnen

Den 15-årige pige, der i dag er 18 år, forklarede dengang, at hun var blevet voldtaget af de tre - der dengang var 16, 17 og 18 år - på et toilet på Fredericia Banegård.
De tre unge mænd blev først løsladt og senere frifundet i Den Særlige Klageret, da en bror til en af de tre kunne bevise, at de var uskyldige. Det kunne han via en optagelse af en snak han havde haft med den unge pige. En snak, hvor hun afslører, at hun løj.

Glæder sig til afslutningen

De tre unge mænd har hver især fået erstatninger på mellem 600.000 og 700.000 kroner, men venter stadig på at kunne få sagen endeligt afsluttet.
De tre unge mænd har tidligere forklaret overfor TV SYD, at de så meget frem til at få hele sagen afsluttet, så de på den måde kunne komme videre i deres liv.

Se mere om sagen i TV SYD i morgen.