Robot-kirurg har første arbejdsdag

En ny robot på Kolding Sygehus skal være med til at sikre patienterne bedre behandling.

I de seneste to måneder har personalet på Kolding Sygehus forberedt sig på at operere med en robot. Med den kan lægerne lave bevægelser helt ned til én millimeter, hvilket er langt mere præcist, end de er i stand til selv. 

Den nye teknologi vækker blandt andet begejstring hos Annemette Lykkebo, der er ledende overlæge på afdelingen for kvindesygdomme og fødsler.

- Jeg er glad for, at man har haft øje på, at vi her på et provinssygehus også har brug for at få den nyeste teknologi, så vi kan tilbyde den bedste behandling, siger hun til TV SYD.

Der findes andre operationsrobotter i Danmark, der arbejder med cancer-kirurgi. Det særlige ved Kolding Sygehus' nye robot er, at den udelukkende opererer godartede lidelser som svulster, brok og galdeblæresygdomme. Der følger flere fordele med den nye opeationsform.

- Operationerne bliver mere skånsomme. Der kommer mindre blødninger undervejs, og  de skader, man laver i maven, bliver ikke så omfattende, som hvis man ikke operede med denne robot, siger Annemette Lykkebo til TV SYD.

Patienterne kommer sig hurtigere, og samtidig er der færre komplikationer under og efter operationen. Forventningen er, at man kan sende en ekstra patient under kniven om dagen.