Ruten er klar til royal rundtur i Kolding

Når 15.000 løbere bevæger sig rundt i Kolding centrum til Royal Run den 6. juni, så venter der løberne en smuk tur i bymidten.

Er man blandt de 15.000 mennesker, der stiller op til dette års Royal Run-løb i Kolding, så er det ikke helt uforståeligt, hvis man bliver en smule ukoncentreret i løbet af løbeturen - specielt hvis man er royalt anlagt. 

Et er at Hendes Kongelige Højhed kronprinsse Mary stiller op på den lille rute, den såkaldte One Mile-rute.

Men ruten kommer også til at gå gennem nogle af de flotteste afkroge af Kolding. Og belejligt for de af løberne, der kommer udenbys fra, så starter turen på Banegårdspladsen. For løberne på one mile-ruten og 5 kilometer-ruten går turen op af Markdannersgade op forbi Koldinghus. 

quote

Der venter en helt unik løbeoplevelse

Kristina Schou Madsen, Kolding Motion

Løberne på 5 kilometer-ruten fortsætter ud til byens campus ind gennem Låsbygade, Nordre Ringvej og slutter af med en tur på stien langs byens slotssø. Desuden går turen ind gennem Staldgården og ud til en målstreg ved Slotssøvejen. 10 kilometer-ruten går via Fjordstien ud mod Kolding Øst og tilbage mod centrum, hvor løberne også får et 'skud' natur i Marienlund-området inden målstregen.

Sådan ser de forskellige ruter ud til det kommende Royal Run 2022 i Kolding
Sådan ser de forskellige ruter ud til det kommende Royal Run 2022 i Kolding
Foto: Kolding Kommune

Smuk rute til alle

Det er Kolding Motion samt Kolding KFUM Atletik og Motion, der står for ruten. Deres mantra har været, at alle skal få en oplevelse, når de snører skoene og bevæger sig ud - uanset længden af deres løbetur.

- I planlægningen har vi forsøgt at lave både spændende og afvekslende ruter, som giver en unik oplevelse – uanset hvilken distance man vælger. Der er noget helt særligt over at løbe gennem en folkefest i de bilfri gader, og der venter en helt unik løbeoplevelse. Langs ruten vil der være masser af underholdning, så vi håber også, at deltagerne vil tage sig tiden til at nyde det og få en fantastisk oplevelse, siger Kristina Schou Madsen fra Kolding Motion i en pressemeddelelse.

Vil du løbe i decideret royalt selskab, så er det one mile-ruten, du skal løbe på. Det er nemlig den, kronprinsessen gennemfører, når hun kommer til Kolding den 6. juni.

Bilfri løbefest

Royal Run kommer til at påvirke trafiksituationen i det meste af byen - ikke mindst de mest centrale dele. Fra morgenstunden vil trafikken løbende blive lukket. Først i løbet af aftenen kan man forvente, at gaderne igen bliver åbnet for firehjulet trafik, lyder det fra Kolding Kommune.

Man kan holde sig orienteret på Kolding Kommunes hjemmeside.