TV der bevæger dig

Så er kø-risiko for ferietrafikken på motorvejen ved Kolding fjernet

Et vejarbejde på Hylkedalsbroen på motorvej E 45 ved Kolding, som gik i gang netop som skoleferien begyndte, er nu afsluttet - og dermed er risikoen for lange feriekøer også fjernet.

Et vejarbejde på Hylkedalsbroen på motorvej E 45 ved Kolding, som gik i gang netop som skoleferien begyndte, er nu afsluttet. Foto: Ernst Møller, TV SYD.

I tre uger er der arbejdet med at udskifte stålfugerne, som går på tværs af asfalten i hver sin ende af Hylkedalsbroen. Og mandag aften var arbejdet færdigt præcis på den dag, som entreprenøren og Vejdirektoratet havde lovet.  

Undervejs har arbejdet skabt køer for ferietrafikken i sydgående retning udenom Kolding på motorvej E 45 - men nu er der altså atter fri passage.

Udskiftningen af stålfugerne var nødvendig, da flere vindmølletransporter sidste sommer havde lavet skader på stålfugerne. Vindmølletransporterne sænker deres undervogne for at kunne komme under motorvejsbroerne.

Læs også Vindmølletransporter har ødelagt bro - giver risiko for feriekø

Påkørslerne sidste sommer blev observeret af vejmyndighederne og der verserer erstatningssager mod de involverede vognmænd.

Stålfugerne er monteret i Hylkedalsbroen for at undgå, at vejen slår revner, når broen enten udvider sig i varmen, eller trækker sig sammen i koldt vejr.  

 

 

Mest sete på tvsyd.dk