Sag om 27 millioner ulovlige cigaretter fra illegal cigaretfabrik giver kæmpebøde

En 44-årig ukrainsk mand tilstod tirsdag formiddag i Retten i Kolding at have været med til at fremstille og videredistribuere mindst 27 millioner cigaretter.

Dommen lyder på 3,5 års fængsel, udvisning af Danmark samt en tillægsbøde på mere end 58 millioner kroner.

Det skriver Politiets Nationale enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Sagen fører tilbage til marts 2021, hvor 13 udenlandske mænd blev anholdt i Vamdrup nær Kolding for at have drevet en illegal tobaksfabrik. Senere blev yderligere en mand anholdt.

Den 44-årige er den anden dømte i sagen, hvor den første mand blev idømt 4 års fængsel, en tillægsbøde på 71 millioner kroner og udvisning af Danmark i juni 2021.

Hos NSK er man tilfreds med dagens afgørelse. De siger endvidere, at statskassen er gået glip af omkring 65 millioner kroner i tobaksafgifter.

- Sagen handler om svindel med tobaksafgifter af hidtil uset omfang og karakter, og det er meget betydelige afgiftsbeløb, som den danske stat er gået glip af i den her sag. Jeg er tilfreds med at have fået en tilståelse fra den 44-årige, og at retten fulgte anklagemyndighedens påstand om en længere fængselsstraf, udvisning og en stor bøde, siger specialanklager ved NSK, Jacob Gents, i pressemeddelelsen.

Den 25. august begynder sagen mod de resterende 12 mænd ved Retten i Kolding. Der forventes dom i midten af oktober.