Se afgørelsen fra Bonn: Christiansfeld på UNESCOs liste

Efter mange timers spænding, er det nu afgjort: Christiansfeld er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Lørdag eftermiddag blev Christiansfeld udpeget som verdenskulturarv. Det skete på UNESCO komiteens møde i Bonn.

- Christiansfeld er nu blevet et verdensnavn. Kvalitetsstemplet er sat på vores unikke Brødremenigheds by. Rigtig mange mennesker har en aktie i, at det er lykkes. Men når det kan ske, så er det jo reelt, fordi vores daværende konge Christian d. 7. gav lov til, at Brødremenigheden måtte opføre den unikke bymidte. Det blev starten på det, som nu er verdenskulturarv. Jeg ser frem til, at både turister og resten af Danmark vil få øjnene op, for det helt særlige der er i Christiansfeld, siger Jørn Pedersen, borgmester i Kolding Kommune.

Og prisen betyder meget for byen og kommunen.

- Det kommer forhåbentlig til at betyde flere turister og flere positive historier, siger Jørn Pedersen til TV2 News direkte fra Bonn.

Christiansfeld er optaget på listen på grund af sin særlige byplan og unikke arkitektur.

Præst i Brødremenigheden i Christiansfeld, Jørgen Bøytler glæder sig over, at Christiansfeld er kommet med på verdensarvslisten.

- Jeg er både glad og tilfreds. Det her vil give større mulighed for aktiviteter i byen, der vil potentielt være flere kunder til butikkerne, og så vil det formentlig give Christiansfeld et ordentligt skub fremad. Det sætter også Brødremenigheden på landkortet, folk vil få øjnene op for, at Christiansfeld er mere end honningkager," siger han.

Se den spændende afgørelse fra Bonn her.

 

Vidste du, at...