TV der bevæger dig

Se billederne: Sidste dag på El-Vej

TV SYD sender for sidste gang fra El-Vej i Kolding. Efter snart 17 år flytter den regionale tv-station til sit eget, nybyggede hus ved Kolding Syd.

05:42

1 af 16

Alting er sidste gang i løbet af dagen. Fra redaktionsmøde lidt over kl. ni til aftenens sene udsendelse.

Når den sene udsendelse er forbi kl. 22.30, bliver det sidste tekniske udstyr pakket sammen og flyttet til det nye hus.

Murphys lov

Fredag morgen møder reportere og fotografer på adressen Media Park 1 i Nordic Synergi Park. Fredag, lørdag og søndag sendes de daglige udsendelse med en OB-vogn fra kollegerne på Fyn. Og mandag går det løs - med teknikken og det nye studie. Om ham der bag Murphys lov ellers tillader det....

Vores egen kanal er faktisk blevet sendt fra det nye hus i et par dage. Men meget kan gå galt, så TV SYD kommer til at se lidt anderledes ud i de næste dage.

Startet i Haderslev

TV SYD begyndte i Haderslev - på en gammel skole - i 1983. Det var som et forsøg under Danmarks Radio.

I 1995 blev rammerne i Haderslev for trang - og vi flyttede til Kolding og Omegns Højspædingsselskabs bygninger på El-Vej.De nuværende studier er indrettet i de store garager, hvor elskabets store liftvogne holdt.

Det nye hus på Media Park bliver altså første gang, TV SYD skal produceres i en bygning, der er indrettet til tv-produktion. Der er indkøbt ny teknik for et stort millionbeløb til flytningen. Bl.a. robotkameraer til studiet. I løbet af kort tid går TV SYD også over til at producere i HD-kvalitet. Vores egen kanal udsendes allerede i dag i HD, men nyhedsvinduerne på TV2 er ikke i den højere opløsning.

TV SYD har omkring 70 ansatte.I første omgang flytter produktionen - og i løbet af et par uger følger administrationen efter. Så det bliver kun eet delvist "FarvEl-Vej" i dag.