TV der bevæger dig

Se Kolding-borgmester optræde i møbel-reklame

Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) optræder i en tv-reklame for Vamdrup Møbelhus. Og det er på kanten af, hvad en borgmester kan tillade sig, mener ekspert i kommunalret.

04:13

TV-reklamen fra Vamdrup Møbelhus med Koldings borgmester Jørn Pedersen i en rolle sidst i filmen, vises ifølge indehaver af Vamdrup Møbelhus, Søren Nielsen, fra denne uge og frem til begyndelsen af november. Foto fra reklamefilmen.

1 af 2

Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) bevæger sig på kanten af kommunalretten ved at optræde i en tv-reklame for Vamdrup Møbelhus.

Det vurderer Karsten Naundrup Olesen, jura-professor ved Københavns Universitet og forsker i kommunalret.

Karsten Naundrup Olesen siger til Lokalavisen Kolding, at en borgmester ikke må støtte enkeltvirksomheder, for eksempel i form af reklame.

- Han deltager i et reklamespot. Det er til fordel for virksomheden. Derfor er det ovre i det ikke tilladelige, siger Karsten Naundrup Olesen.

Jørn Pedersen forklarer, at det er første gang han medvirker i en tv-reklame for en bestemt virksomhed - og at han ikke ser noget forkert i det.

- Jeg har overhovedet ikke tænkt, at der var et problem i det. Hvis jeg havde været i tvivl, så havde jeg ikke gjort det. Det har aldrig været min hensigt at skabe så megen polemik om Vamdrup Møbelhus. Jeg ville bare hjælpe en lokal virksomhed med at få et budskab ud, ligesom jeg har gjort flere gange før, siger Kolding-borgmesteren til TV SYD.

- For mig at se er der ingen forskel på dette eller når jeg stiller op for en virksomhed ved en åbning eller lignende, siger Jørn Pedersen til Lokalavisen Kolding og oplyser, at han siger ja til alle henvendelser af den slags, hvis de ellers kan passes ind i kalenderen.

Også det finder Karsten Naundrup Olesen betænkeligt.

- Selv om borgmesteren siger ja til alle forespørgsler, fjerner det ikke risikoen for at det er støtte til en enkelt virksomhed snarere end til erhvervslivet generelt, siger han. For en borgmester må gerne reklamere generelt for det lokale erhvervsliv.

Borgmesteren siger, at det ville have gjort en forskel, hvis han havde modtaget penge for at deltage i tv-reklamen, hvad han forsikrer, at han ikke har.

TV-reklamen fra Vamdrup Møbelhus med Koldings borgmester Jørn Pedersen i en rolle sidst i filmen, vises ifølge indehaver af Vamdrup Møbelhus, Søren Nielsen, fra denne uge og frem til begyndelsen af november.

Se reklamen her, hvor Jørn Pedersen optræder omkring 17 sekunder inde:

01:45 Luk video

Se og hør reaktionen fra Søren Nielsen, der er indehaver af Vamdrup Møbelhus (varighed: 1.45):

Mest sete på tvsyd.dk