Se video: Borgmester klatrer ned ad Koldinghus

Med en ekstraordinær tilladelse fik en gruppe særligt udvalgte lov til at rappelle ned af de næsten 800 år gamle slotsmure på Koldinghus.

Det er aldrig sket før, og det kommer formentlig heler ikke til at ske igen. Lørdag fik borgmester Jørn Pedersen og 40 andre nemlig lov til at rappelle ned ad Koldinghus’ 40 meter høje tårn.

- At kunne klatre ned fra et kongeslot, der næste år runder 750 år – det er virkelig specielt, siger borgmesteren, da han igen er sikkert nede på jorden.

Det er første og eneste gang, at Slots – og Kulturstyrelsen giver lov til at rappelle på Koldinghus. For at beskytte bygningen har man på toppen af tårnet lavet et plateu, som man skal ud på for at klatre ud over kanten. Det gav borgmesteren en anelse højdeskræk. 

Koldings borgmester, Jørn Pedersen, kunne ikke undgå at få lidt højdeskræk, da han skulle klatre ud på ydersiden af trækonstruktionen her.
Koldings borgmester, Jørn Pedersen, kunne ikke undgå at få lidt højdeskræk, da han skulle klatre ud på ydersiden af trækonstruktionen her.
Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

- Når man står deroppe i 43 meters højde, så er det dælme grænseoverskridende at kravle ud på den platform deroppe uden at have fat i snoren.

De 40, der fik lov til at rappelle ned ad tårnet, var alle fundet igennem en konkurrence på Facebook. 

Begivenheden er en del af friluftsfestivalen Get Out, der lige nu er i gang i Kolding. Udover rappelling på Koldinghus vil der i løbet af weekenden blive afholdt over 60 gratis aktiviteter, som forskellige lokale foreninger og private aktører står for. Aktiviteterne vil henvende sig både til børn og voksne, og de vil foregå både til lands, til vands og i luften. 

Sådan ser det ud, når man klatrer ned ad Koldinghus. Foto: Jens Winbladh - Kolding Klatreklub