TV der bevæger dig

Se video: Øvelse: Skoleskib brudt i brand

Skoleskibet Jylland brød i brand på vej ind gennem Kolding Fjord. Over 100 mennesker er kommet til skade. Heldigvis er det kun en øvelse. TV SYD er med.

04:27

Anna gregersen fra Koldingegnens Idrætsefterskole fik sminket en flænge i panden.

1 af 2

Bl.a. ulykken på Præstø Fjord og andre store ulykker har øget behovet for den slags fuldskala-øvelser. Det vil sige øvelser, hvor figuranter sminkes og placeres rundt omkring, så redningsfolkene kan vurdere og prioritere indsatsen.

- Vi øver os for at sikre, at alle kender deres opgaver, når situationen er alvorlig og reel. Ligesom vi også øver for at afprøve samarbejdet mellem myndighederne ?ude i marken?,

siger politikommissær Stig Simonsen til TV SYD.

Situationen med skoleskibet ?Jylland? er en tænkt situation. Her forestiller vi os, at skibet har medbragt lidt over 80 passager og er på vej ind gennem Kolding fjord, da der bryder en voldsom brand med ild og røg løs. Nogle af passagererne bliver på båden, andre hopper i vandet og prøver at svømme i land, nogle mod den sydlige kyst, andre mod den nordlige.

Koordineringen af indsatsen vil stille store krav til alle myndigheder, f.eks. tager det ca. 35 minutter at køre fra den ene kyst til den anden hvor de ?sårede? svømmer i land. For ikke at tale om den store eftersøgning der skal etableres for at sikre at alle de ?sårede? findes.

Læger, sygeplejersker og redningsfolk, som er med i øvelsen, er ikke på vagt i dag. Det almindelige beredskab fungerer, selv om så mange har været i aktivitet.

Hør Anne Gregersen, som har fået en flænge i panden, fortælle hvordan det er at være statist i den store øvelse (0:50):

00:22 Luk video
Mest sete på tvsyd.dk