TV der bevæger dig

Se video: Soc. dem.: Kolding skal på nettet via lygtepælene

Der skal internet i gadebelysningen, så hele byen bliver et Wifi-centrum. Sådan lyder forslaget fra Christian Haugk (S) i Kolding Kommune. WiFi gør byen attraktiv for de studerende, siger han.

00:24

Foto: Google Maps

1 af 2

01:44 Luk video

Kolding skal være WiFi-foregangsby. I hvert fald hvis det står til Socialdemokraterne i Kolding Kommune, der vil have internet ind i lygtepælene, så hele byen bliver online.

- Internet er en del af moderne infrastruktur. Vi forventer der er strøm i kontakten, asfalt på vejene og adgang til internettet. Den teknologiske udvikling er så langt fremme, at det er muligt at bruge lygtepælene som direkte forbindelse til routere. Det vil gøre det muligt, at borgerne kan gå på internettet i det offentlige rum, siger gruppeformand for Socialdemokraterne i Kolding Byråd, Christian Haugk.

Hør Christian Haugk fortælle i videoen herunder om, hvad det vil betyde for Kolding, hvis det bliver gennemført, og hvordan det skal finansieres. (Varighed: 1.45)

- I Kolding satser vi på at tiltrække unge studerende. Vi satser på flere tilflyttere og på at skabe rammerne for et rigtig godt liv for de borgere der allerede bor her. Muligheden for at kunne gå på nettet i det offentlige rum over alt i kommunen vil binde os sammen, siger den socialdemokratiske gruppeformand.

Pengene til projektet skal findes i samarbejde med TREFOR, som i forvejen leverer lys til lygtepælene.

- Der bør kunne findes en fornuftig løsning på finansieringen via det forbrugerejede forsyningsselskab TREFOR. Det har vi bedt om at få undersøgt og svaret forventer vi inden 1. november, siger gruppeformand for Socialdemokraterne Christian Haugk.