TV der bevæger dig

Selvtægt er eneste udvej, siger ejer af rastepladscafé

I tre weekender har ejeren af motorsvejscaféen ved Hylkedal Øst, Kim Hansen, holdt parkeringspladser reserveret til sine buskunder, selvom det er selvtægt.

00:14

Ejeren af motorsvejscaféen ved Hylkedal Øst, Kim Hansen, holdter parkeringspladser reserveret til sine bus-kunder, selvom det er selvtægt.

I tre weekender har ejeren af motorsvejscaféen ved Hylkedal Øst, Kim Hansen, holdt parkeringspladser reserveret til sine bus-kunder, selvom det er selvtægt. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

1 af 2

Kim Hansen reserverer p-pladsen til buskunder, fordi udenlandske lastbilchauffører ellers bruger pladserne. Det blokerer for, at busserne kan holde der i weekenden og læsse passagerne af, så de kan handle i hans cafe.

Jeg gør det i desperation. Det er den sidste udvej.

Kim Hansen, ejer, Motorvejscafeen, Hylkedal Øst, Kolding

Læs også Caféejer kæmper mod udenlandske lastbilchauffører

Han er klar over, at det er en slags selvtægt. 

- Jeg gør det i desperation. Det er den sidste udvej, for jeg er godt klar over, at jeg ikke må gøre det, men der er ikke andre muligheder for mig, siger Kim Hansen.

Kim Hansen har også løbende været i kontakt med politiet, men de har ikke tid til at komme, hver gang problemet opstår.

Nu forsøger Kim Hansen så at komme problemet til livs ved at spærre de parkeringspladser ved cafeteriet, der kun har standsning tilladt lørdag og søndag. 

I tre weekender har ejeren af motorsvejscaféen ved Hylkedal Øst, Kim Hansen, holdt parkeringspladser reserveret til sine bus-kunder, selvom det er selvtægt. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Områdechef Gitte Hoeg fra Vejdirektoratet siger til fortæller til TV2.dk, at man så sent som 27. januar var på besøg på rastepladsen ved Kolding:

- Vi fortalte Kim Hansen, at han ikke må afspærre parkeringspladserne. Det er vores areal. Jeg kan forstå, at han stadig spærrer området af, og derfor vil jeg tage kontakt til ham i morgen. Vi har normalt en rigtig god dialog med vores infoteriaer, så den her diskussion skal vi ikke tage i medierne.

Gitte Hoeg tilføjer, at Vejdirektoratet har iværksat en undersøgelse, der i løbet af 2017 skal afdække, om der er et generelt problem med manglende parkeringspladser på de danske rastepladser.