Sen reaktion på nødalarm

Har Kolding Kommune handlet som de burde - eller svigtet? Det spørgsmål er dukket op efter, at en 75-årig mand mandag blev fundet død i sit hjem i Lunderskov efter brand i huset

Aftenen inden modtog alarmcentralen i Kolding Kommune en besked om strømsvigt i huset. Det gjorde de, fordi den 75-årige havde et nødkaldeanlæg i huset, som kræver strøm - men først dagen efter ved 9.20-tiden dukkede en hjemmehjælper op og fandt en livløs mand i en lejlighed fyldt med røg.

Da beredskabet ankom til adressen Ahornvænget i Lunderskov var branden gået ud af sig selv. Men der havde været en kraftig røgudvikling og både manden og hans hund var døde af røgforgiftning.

Opkaldet fra den 75-årige mands nødkaldeanlæg var blevet modtaget af Kolding Kommunes beredskab - og sendt videre til Hjemmeplejen. Her har man tilsyneladende ikke reageret med det samme men ventet til næste morgen.

Beredskabschef i Kolding Kommune, Søren Ipsen, om hvad beredskabet gør, når de får et opkald fra et nødkaldeanlæg om strømsvigt.