TV der bevæger dig

SF vil aflive udkanten

SF udnævner for første gang en udkantsordfører, nemlig det lokale folketingsmedlem fra Kolding Karina Lorentzen. Og hun vil aflive udkants-begrebet.

00:54

1 af 2

Karina Lorentzen har længe været irriteret på Udkantsbegrebet, som hun mener, føjer mere skade til end gavn. Hun vil derfor hellere tale om Potentialedanmark og kalder sig selv lokalsamfundsordfører, fordi hun mener, ord skaber virkeligheden:

-Begrebet Udkantsdanmark giver ikke ligefrem lyst til bosætning og investering og det træder på de mange mennesker, som bor her. Det er deres hverdag og liv, der tales om og det får sådan en sølle klang, som er ret misvisende for det, der foregår.

-Jeg har derfor valgt at kalde mig selv lokalsamfundsordfører, fordi det meget bedre fortæller, at her er tale om fællesskaber, foreningsliv og aktivitet. Jeg vil hellere tale områderne op og snakke om Potentialedanmark, fordi det handler om at udvikle de muligheder, der helt sikkert er til stede. Folk vil ikke offergøres, de vil respekteres og de kræver retmæssigt løsninger på de udfordringer, centraliseringen har skabt.

Mest sete på tvsyd.dk