TV der bevæger dig

SF'er imod gratis øl som kampagne

Karina Lorentzen, SF, synes, at Christian Rabjerg Madsen griber det forkert an, når han i sin valgkamp tilbyder unge gratis øl.

Foto: Steen Brogaard

Socialdemokraternes Christian Rabjerg Madsen, der er i gang med det, han selv kalder Danmarks længste valgkamp, er begyndt at dele øl-billetter ud til de unge på Koldings uddannelsessteder.

Det fortalte vi i går her på TV SYD. Men den ide får nu kritik fra SFs Karina Lorentzen.

- Jeg har selv været ung i Kolding og jeg ved godt, at alkohol fylder en del, når man går på ungdomsuddannelse og det gjorde det såmænd også for mig. Derfor er jeg ikke så naiv, at jeg tror, at unge ikke drikker alligevel. Men politikere bør holde sig fra at lokke med alkohol. De bør være gode rollemodeller og forsøge at få unge til at interessere sig for politik uden at det kræver en flok bajere, siger hun.

Selv er Christian Rabjerg Madsen overrasket over kritikken, der ikke kun tæller Karina Lorentzen men også Momme Mailund, rektor på Kolding Gymnasium.

- Jeg synes måske, at det er at skyde en lille smule over målet. Det jeg reelt gør, er at jeg tilbyder dem over 18 en lille øl og de unge under 18 en sodavand. Jeg tror faktisk, at det her kan være med til at styrke studiemiljøet og måske være med til at bære igennem, når studiet er for hårdt, siger Christian Rabjerg Madsen

Karina Lorentzen påpeger derudover, at hun mener kampagnen er i strid med loven.

Fra Twitter:

Mest sete på tvsyd.dk