TV der bevæger dig

Sildehaj byder sig til i Kolding

En sildehaj på 66 kilo lå tirsdag og viste sig frem i udstillingsvinduet til en fiskeforretning i Kolding. I morgen skæres hajen i bøffer - til 220 kr. pr. kilo.

01:57

En sildehaj på 66 kg i udstillingsvinduet.

Kim Kristiansen går klar til at stege haj-bøffer.

1 af 3

Det er fiskeforretningen "Fisk med mere" i Klostergade i Kolding, som har hjemført den sjældne fisk fra Hvide Sande. Sildehajer er fredet i EU, men dette eksemplar er fanget i Nordsøen - på den norske side af grænsen.

Fiskehandler Kim Christiansen har haft butikken i godt to år. Og det er først den tredje sildehaj, han får ind.

Hajen er 1,70 cm land. Det er ca. det halve af, hvad en sildehaj kan blive. Og vægten kan blive op til 300 kilo! Så der kan laves mange hajbøffer af sådan en fisk.

Orientalsk inspireret wok ret med sildehaj-filet

Og skulle du mangle inspiration til en middag med sildehaj, så er Kim Christiansen leveringsdygtig.

Orientalsk inspireret wok ret med sildehaj-filet

Ingredienser:

180g sildehaj-filet pr. person
Wokgrøntsager (fx gulerødder, minimajs og sukkerærter)
¼ - ½ tsk. Thailandsk rød karry
1-2 spsk. Østerssauce
Smør til stegning

Pynt:

Persille
Fremgangsmåde:
Skær hajfileten i mindre ragout-stykker. Opvarm panden til den er jævnt varm, og lad derefter en klat smør smelte på panden. Når smørret er gyldent brunes ragout-stykkerne på den meget varme pande i 2-3 minutter. Derefter tages ragout-stykkerne af varmen og lægges til afdrypning i en si.

Imens brunes wokgrøntsagerne i smør på panden med den thailandske karry i 3-4 minutter. Vær opmærksom på, at karryen kan være meget stærk ? prøv dig forsigtigt frem. Tilsæt derefter de brunede ragoutstykker samt østerssaucen, og lad retten simre 1-2 minutter.

Smag til med salt og peber. Østerssaucen er meget salt, så vær forsigtig med saltningen. Anret til sidst retten på en tallerken. Pynt med persille.