TV der bevæger dig

Skjulte mord som selvmord

Politiet troede, at en 21-årig kvinde havde begået selvmord. Det var løgn.

Da Kolding Politi i 2001 lukkede den 21-årige Eva Lykke Christensens død som et selvmord, skete det på baggrund af en løgn.

Eva Lykke Christensen var designstuderende i Kolding.

Ifølge politiets oprindelige sagsmappe havde hun adskillige gange tidligere forsøgt at tage sit eget liv, da hun 4. marts 2001 blev fundet hængt i sin lejlighed i Kolding, skriver BT.

Avisen har efterforsket sagen og skriver, at oplysningerne var opdigtede fra ende til anden.
Selvmordsforsøgene er omtalt i Eva Lykke Christensens medicinske journaler, men direkte adspurgt erkender hendes læger i dag, at de intet personligt kendskab har til de påståede hændelser. Samtidig afviser flere sygehuse, at en række påstående efterfølgende indlæggelser nogensinde har fundet sted.

Oplysningerne, som lægerne har noteret som fakta i den 21-årige piges journaler, er i virkeligheden fuldstændig ubekræftede historier, der stammer fra en enkelt kilde: Eva Lykke Christensens daværende samlever K.S.

En læge, der i 2001 arbejde på Kolding Sygehus? psykiatriske afdeling husker, at K.S. insisterede på at få oplysningerne noteret i journalen, skriver BT.

Tre et halvt år efter Eva Lykke Christensens død blev K.S. anholdt af Rigspolitiets rejsehold og sigtet for at have kvalt sin tidligere kæreste og camoufleret drabet som netop selvmord.

Beviserne var talrige, men alligevel måtte den i dag 36-årige mand efter mere end et års efterforskning igen sættes på fri fod. En katastrofal indsats fra Kolding Politi tre et halvt år tidligere blev i sidste ende afgørende.

B.T. afslører, at lokale politi i 2001 en lang række afgørende spor og undlod selv de mest grundlæggende undersøgelser.

Blandt andet på baggrund af de falske oplysninger om gamle selvmordsforsøg blev Eva Lykke Christensens liget kremeret uden obduktion og gerningsstedet frigivet og rengjort uden tekniske undersøgelser. Dermed forsvandt beviser, som ifølge den lokale anklager, statsadvokaten i Sønderborg, er nødvendige for at føre en drabssag.