TV der bevæger dig

Sko, smykker og tasker bliver ny linje på Designskolen

Alskens tilbehør til tøjet ? også kaldet accesories bliver en ny linje på Designskolen i Kolding. Skolen har netop fået bevillingen til uddannelsen.

02:39

Brian Frandsen er færdiguddannet på Designskolen. Han synes, den nye linje er et fremragende initiativ.

1 af 2

Uddannelsesministeren, Morten Østergaard (R) medbragte gode nyheder, da han var på besøg på Designskolen i Kolding. Fra næste år kan 12 elever specialisere sig i alt fra slips og handsker til stilletter og ørenringe. Accesories-linjen har været et stærkt ønske i et år nu, og det er blandt andet fordi, efterspørgslen er stor i erhvervslivet.

Glæden var stor hos Designskolens rektor, Elsebeth Gerner Nielsen, efter bevillingen var i hus.

- Det er en dejlig dag. Mode er Danmarks fjerdestørste eksporterhverv, og især ved smykker går det fantastisk godt, også selvom der har været krise, siger Elsebeth Gerner Nielsen.

Ministeren fremhævede også Danmarks styrke inden for mode og tekstil, og dens betydning for det danske erhvervsliv.

- Et af de områder, vi er stærke på, er blandt andet smykker, pels og andre accessories, og derfor skal vi selvfølgelig have en uddannelse, der kan bidrage til den her branche, siger uddannelsesministeren, Morten Østergaard.

De 12 pladser skal udvides til 60 i løbet af et par år. Der er bevilget 600.000 kroner til uddannelsen i år, og det beløb vil stige til cirka fem millioner kroner, når bevillingen er fuldt indfaset.

Mere kultur