Skoleelevs dom over nyt tech-lab for børn: Virkelig sjovt!

Fredag åbner et nyt eksperimentarium i Kolding, hvor alle byens skolebørn fremover får lov at slå sig løs med robotter, opfindelser og teknologi.

Koldings 10.000 skolebørn kan godt begynde at glæde sig. Fredag åbner en ny satsning i byen. Et eksperimentarium, hvor skolebørn fremover kan dykke ned i teknologi, programmering, design og opfindelser.

Det nye eksperimentarium skal give skolebørn mulighed for på en sjov måde at lære om både innovation og teknologi. Det foregår ved at de enkelte skoler og klasser kan booke sig ind på forløb på det nye innovationslaboratorium.

Og netop innovation bliver virkelig vigtigt i fremtiden, siger digital læringskonsulent fra Kolding Kommune, Sanne Kramer, fredag til TV SYD.

- Tanken er, at børnene skal arbejde med cases. Altså de får en case, og så skal de selv finde på en løsning. På den måde bliver innovation en del af læringen siger Sanne Kramer til TV SYD.

Eleverne i 6.B på Bakkeskolen i Kolding har taget forskud på det nye laboratorie. De har nemlig allerede været en del at et teknologi-forløb på Pædagogisk Center, hvor innovationslaboratoriet åbner.

- I skolen plejer vi at være dem, der falder i søvn, men det her er virkelig virkelig sjovt, siger Freia Rinder Mathiesen-Hansen til TV SYD. Og sovet har Freia Rinder i hvert fald ikke. Hun har nemlig været med til at opfinde et lille elektronisk apparat, der måler ens hjertelyd mens man kører bil, og bibber højt, hvis man begynder at falde i søvn.

Med deres innovative sindelag passer eleverne i 6.B lige ind i Kolding Kommunes ambitioner med innovationslaboratoriet.

- Her får vi et fantastisk miljø, hvor man kan arbejde med teknologi og videnskab, og med selve det at designe. Det er en smeltedigel af læringsforlystelse, og det passer lige ind i Kolding Kommunes vision på uddannelsesområdet, siger Christian Haugk (S), der er formand for børne- og familieudvalget i Kolding Kommune til TV SYD.

 

Børn har allerede taget forskud på det nye innovationslaboratorie i Kolding.
Børn har allerede taget forskud på det nye innovationslaboratorie i Kolding.
Foto: Ina Clausen