Skoler og daginstitutioner i Kolding by lukkes februar ud

Kolding by har været ramt af udbrud af smitte på skoler og institutioner og har det højeste smittetryk i landet.

Opdateret med information om øget testkapacitet i Kolding.

Alle skoler og daginstitutioner i 6000 Kolding lukker til og med 28. februar efter stigende coronasmitte. Tiltaget skal bremse smittespredningen.

Det oplyser Sundhedsministeriet fredag i en pressemeddelelse.

Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet, at der er risiko for yderligere smittespredning, i forbindelse med at skoleelever og en del børn i dagtilbud skulle vende tilbage fra vinterferie mandag.

Alle borgere over 12 år i 6000 Kolding opfordres til at lade sig teste. Der vil være kapacitet, så alle borgere over to år kan blive testet, oplyses det.

Der vil være nødpasning for børn, hvis forældre har et pasningsbehov som følge af deres arbejde. Og børn med særlige behov er undtaget nedlukningen.

- Situationen i Kolding er alvorlig, og den høje smitte skal hurtigst muligt ned igen. Da smitten især er koncentreret om en række skoler og daginstitutioner, er det derfor nødvendigt at sende de mindste elever hjem igen og at lukke daginstitutioner i byen, siger Sundhedsminister Magnus Heunicke i pressemeddelelsen.

Aftale om indsats mellem Kolding Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed

Det er altså kun Kolding by i Kolding Kommune, der bliver ramt af de nye restriktioner. 

Testkapacitet øges

Alle borgere i Kolding by kan være testet i løbet af næste uge. Det siger Thomas Boe, kommunaldirektør i Kolding Kommune, på et pressemøde.

Fra næste uge øges testkapaciteten, så op mod 10.000 kan testes om dagen. Og med omkring 60.000 borgere i Kolding by kan alle teoretisk set være testet i løbet af næste uge, siger kommunaldirektøren.