Solar fri af finanskrisen

Grossisten i el-, vvs- og ventilationsprodukter, Solar, med hovedsæde i Kolding fik i 2010 et overskud før skat på 263 millioner kroner med en omsætning på 10,4 milliarder kroner.

Dermed føjer virksomheden sig til listen over solide virksomheds-regnskaber.

- Vi glæder os over, at vi igen er i stand til at skabe vækst og mener, at vi endegyldigt har lagt finanskrisen bag os. I fjerde kvartal kan vi konstatere fremgang i Danmark, Sverige og Polen, siger koncernchef Flemming H. Tomdrup.

Solar venter en væsentlig vækst inden for energiforsyning, mens byggeriet ikke vil give så meget

Opkøb

Koncernen har indledt forhandling om overtagelse af fire selskaber, der alle driver el-grossistvirksomhed. Det er Conelgro B.V. i Holland, Claessen ELGB i Belgien, GFI Gesellschaft für Installationstechnik mbH i Tyskland og GFI GmbH i Østrig.

Hvis handlerne bliver en realitet, styrker Solar markedspositionen i Holland og Tyskland og får adgang til to nye lande, Østrig og Belgien, hvor koncernen ikke er repræsenteret i dag.

Opkøbene vil styrke koncernens omsætning med 1,5 milliarder kroner.

Solar A/S (tidligere Aktieselskabet Nordisk Solar Compagni) er etableret i 1919 og noteret på Københavns Fondsbørs i 1953.

Regnskabet var ikke nok til at forhindre et mindre fald i aktiekursen onsdag, men faldet var mere udtryk for et generelt surt marked.

Koncernen har 3.000 medarbejdere.