TV der bevæger dig

Sportshal hælder tusindvis af kroner ud af vinduet på fejlalarmer

Bjert-Hallen ved Kolding har brugt mere end 70.000 kroner på blinde alarmer. Men de kan ikke aflyse alarmerne, selvom de ved, de er fejlagtige.

00:43

Bjert-Hallen bruger mange unødvendige penge på falske alarmer. Hør historien om et brændt pølsebrød. Video: Bárður Michaelsen, TV SYD.

Bjert-Hallen døjer med blinde alarmer. Foto: Bárður Michaelsen, TV SYD

1 af 2

Hos Bjert-Hallen i Kolding oplever de det som spild af penge, når de skal betale penge for blinde alarmer. Hver gang beredskabet rykker ud, får hallen en regning på 5.195 kroner. Indtil videre er det løbet op i ekstraregninger på over 70.000 kroner i løbet af de første tre-fire år efter hallen fik installeret automatiske brandalarmer.

Problemet er, at hver gang brandalarmen går i Bjert-Hallen, så rykker brandvæsenet ud. Også selvom personalet ringer og fortæller, at der ikke er nogen brand.

Det er træls at betale penge for noget, man ikke får noget for.

Erik Lund, formand, Bjert-Hallen

- Vi tager brandsikkerheden meget seriøst. Men når vi ved, hvad der har udløst alarmen og vi ved, det ikke brænder, så er det underligt at vi ikke kan stoppe udrykningen, siger formand for Bjert-Hallen, Erik Lund, til TV SYD.

Bygningen er fra før 1970 og derfor skulle alarmerne installeres – ellers er det for eksempel ikke lovligt at holde fest og overnatte i hallen.

Der har blandt andet været alarm på grund af rengøring med 38 grader varmt vand, pølsebrød der havde ligget for længe på risteren, cigaretrøg og brug af en røgmaskine. Det huer ikke formanden. 

- Det er træls at betale penge for noget, man ikke får noget for, understreger Erik Lund.

Brandvæsenet er blandt andet rykket ud på grund af et brændt pølsebrød. Foto: Bárður Michaelsen, TV SYD

Pengene kan Bjert-Hallen sagtens bruge på andre ting.

- Det kan være nye bolde eller fire nye vinduer i cafeteriaet, forklarer halinspektør Keld Venø.

Bjert-Hallen efterlyser muligheden for at kunne aflyse alarmen i løbet af et par minutter. Men det tillader beredskabet i trekantområdet ikke.

Der er dog ikke noget der er så skidt, så det ikke er godt for noget.

- Børnene er ellevilde hver gang – de kommer jo med udrykning og det hele, slutter formanden med glimt i øjet.

Mere sport