Stina fra Kolding straffede Østrig

Kolding-målmand Stina Lykke Petersen reddede to straffespark i EM-semifinalen mod Østrig og sender dermed Danmark i finalen på søndag.

Kolding-målvogter Stina Lykke Petersen er Danmarks store helt og den direkte årsag til, at de danske kvinder for første gang har kvalificeret sig til en EM-finale i fodbold.

Torsdag aften på stadion i hollandske Breda snuppede hun to af Østrigs straffespark, hvorefter holdkammerat Simone Boye kunne score det afgørende mål til 3-0.

- Jeg gik ellers hele kampen og tænkte, at det ikke måtte ende med straffespark, sagde Stina Lykke til TV2 umiddelbart efter kampen.

- Vi er ligeglade med, om vi møder Holland eller England i finalen, tilføjede hun.

De to hold måtte igennem 120 minutter målløse minutter, før kampen til sidst blev afgjort i en nervepirrende straffesparkskonkurrence.

Til sidst kunne Simone Boye sikre finalepladsen ved at banke bolden op i målhjørnet på Danmarks fjerde forsøg. Nadia Nadim og Pernille Harder havde udnyttet de to første, mens Sofie Junge missede.

Stina Lykke vogter til daglig målet for Kolding Q. Hun sørgede med sine to redninger for, at Danmark står i finalen på søndag mod værtsnationen Holland.

Det er ikke første gang ved dette EM, at hun redder et straffespark. I den indledende kamp mod Norge reddede hun et straffespark lige før pausen ved stillingen 1-0 til Danmark, hvilket også blev slutresultatet.

I finalen på søndag møder Danmark værtsnationen Holland, der i torsdagens anden semifinale slog England 3-0 i ordinær spilletid.