Stjal designermøbler for 140.000 kr.

En rambuktyveri, hvor der blev stjålet designermøbler for 140.000 kr., har optaget politiet i Kolding det meste af dagen. To mænd blev i eftermiddag fængslet i 3 uger ved et grundlovsforhør i Horsens.

- Først fem minutter før vi skulle køre dem til Horsens, fandt vi ud af  hvem den ene af de anholdte var, fortæller Ove Brix Therkildsen fra Sydøstjyllands Politi i Kolding.

Meercedes som rambuk

Rambuktyveri hos auktionsfirmaet Lauritz.com på Trianglen i Kolding skete kl. 2.14. En Mercedes, som var stjålet under et indbrud i Gravens, blev brugt som rambuk. Tyvene tog fire stole og en sofa til hver 28.000 kr.

Møbler proppet i Mazda

De to mænd blev anholdt uden firmaet, hvor de havde proppet to af de dyre stole i en Mazda 626. Bag bilen stod de to andre stole og sofaen.
De to mænd er en 30+-årig mand fra Fredericia, som er kendt for tidligere tyverier af designermøbler - og en - viste det sig - 33-årig mand fra Brædstrup-egnen, som også har en længere kriminel løbebane.

Stak af

Den 30-årige fra Fredericia stak i øvrigt af fra politipatruljerne. Han var væk i et par timer, men blev anholdt, da en borger ringede til politiet og fortalte om en mand, der gik rundt med håndjern på....

Nægtede at opgive navn

Den 33-årige nægtede at opgive sit navn. Men det viste sig, at Mazdaen stammede fra Fredericia, hvor ejeren havde solgt den til en kvinde i Tønder i sidste uge.

Samme bil var indblandet i en spiritus-sag i Herning siden torsdag. Og bingo! Spritbilisten viste sig at være den 33-årige, kunne politiet konstatere på fotografierne i forbryderalbummet...!

Rambuktyveriet var i øvrigt kulminationen på en meget hektisk weekend for politiet i Kolding. Der er anmeldt 30 indbrud fra kommunen.

Og samtidig skulle de to arrestanter køres til Horsens, fordi retten i Kolding har temadag i dag - og bagefter blev de fængslede kørt til henholdsvis Århus og Odense.