Store skattesmæk for at køre privat i dyre firmabiler

Det kan koste dyrt, hvis man bruger en dyr firmabil til private formål uden at afregne med skattevæsenet. En kvinde er ved Retten i Kolding blevet afkrævet 225.000 kroner for at køre privat i en BMW og en Mercedes.

Der triller mange kostbare biler rundt på danske landeveje. Mange af dem tilhører selskaber. Men firma-ejerne får somme tider ikke betalt skat, når de kører privat i bilerne.

En erhvervskvinde må således af med 225.000 kroner for privat transport i en BMW og en Mercedes. Bilerne tilhørte hendes selskaber. Hun er dømt i retten i Kolding. Og en jysk forretningsmand skal af med næsten 1,1 millioner i ekstra skat for brug af en Aston Martin. Det har Østre Landsret afgjort. 

Forretningsmanden med en meget kostbar Aston Martin til sin rådighed handlede blandt andet med pantebreve og ejendomme i både Haderslev og Aarhus. Han var desuden medejer af et tysk selskab, hvor bilen hørte hjemme. Men han kørte også i den i Danmark.

- Reglerne er stramme. Når der er tale om meget dyre biler, så har Skat en ekstra stor mistanke om, at de bruges privat. Det gælder især, hvis indehaveren og hans selskab har samme adresse, siger skattechef Mette Larsen fra brancheorganisationen Danske Revisorer til Fagbladet 3F.