TV der bevæger dig

Strikket buket og rød løber i korsting

En buket, der ikke visner, og en rød løber lavet i korssting. Det var to utraditionelle tiltag under dronning Margrethes første besøg på Designskolen i Kolding.

01:40

Den strikke buket - som ikke visner.

Der var kun få minutter til hver af 11 stande.

Elsebeth Gerner Nielsen viste dronningen rundt.

Helen Jensen med den røde løber, der er lavet med korssting direkte på trappen.

1 af 5

- Jeg synes, det er en god ide at markere sig varigt - i forhold til en almindelig blomsterbuket, siger værkstedsassistent Pernille Fisker.

- Jeg håber , buketten vil glæde hende, tilføjer hun.

Som musene i Askepot...

Designskolen er kendt for at strikke. Så da skolen skulle have en rød løber, foreslog strikkelærer Helen Jensen, at den kunne de da strikke.

- Jeg så, at der er huller i trappen, og det tænkte jeg, at vi kunne bruge på en eller anden måde, fortæller hun til TV SYD.

- Så vi sad rent fysisk over og under trappen og broderede korssting - som musene i Walt Disneys tegnefilm "Askepot".

Elevator var ikke tømt

Dronningens program på skolen var meget presset. Der var kun få minutter til hver af de 11 stande, men majestæten ville mere end det, så hun trådte udenfor det officielle program.

- Dronningen ville gerne besøge værkstederne, og det var vi ikke forberedt på, fortæller rektor Elsebeth Gerner Nielsen. Så vores elevator var ikke ryddet op.

Prinsgemal fik smartphone

Mens dronningen besøgte Designskolen og senere så på kunst hos firmaet Würth var prinsgemalen på besøg på IBC (International Business College). Han modtog en moderne smartphone, som skolens elever bruger i undervisningen.

- Jeg håber, der følger en manual med, sagde prins Henrik, da han så den avanceret mobiltelefon.

Prins Henrik besøgte også firmaet Lemvigh-Müller.

Grev Ingofl til reception

Senere på eftermiddagen mødtes regentparret igen på Skmalingsbanken, hvor der var reception. Her kom bl.a. grev Ingolf og grevinde Sussie fra Øster Starup.

Byens gave: Damaskduge

Regentparret fik flere gaver under besøget i Kolding.

På rådhuset overrakte borgmester Jørn Petersen (V) byens gave: To damask-duge af typen Dronning Margrethe 1 med et mønster af granatæbler.