Styr på pengene til de gamle

Kolding Kommune har igen fået styr på pengene til de gamle efter katastrofalt store underskud i 2008 og 2009.

- 2010 har været er meget barskt år, siger den nye formand for Seniorudvalget, Søren Rasmussen (DF), som har stået bag den stramme økonomiske kurs.

Ledelse skiftet ud

Den øverste ledelse i seniorafdelingen blev skiftet ud efter byrådsvalget. Og med de foreløbige tal tyder det på, at Seniorudvalget kommer ud af 2010 med et overskud på 29,8 mio. kr.

Udvalget foreslår, at halvdelen flyttes til budgettet for i år, mens 6 mio. kr. flyttes til 2012. Resten - ca. 10 mio. kr. - skal tilbage til kommunekassen, hvor der er god brug for dem...

- Ubehageligt år

- Jeg har oplevet 2010 som meget ubehageligt, siger Søren Rasmussen. I byrådet var vi meget uenige om, hvor meget der skulle skæres på ældreområdet. Jeg har gerne set det var langt mindre, og at penge var fundet andre steder. Men jeg har som formand fra første dag sat alt ind på, at holde det vedtagne budget. Ganske enkelt fordi, hvis budgettet på ældreområdet igen begyndte at skride, så ville nye uhyrlige besparelser ramme de ældre. Det var en ubærlig tanke for mig og derfor er alt sat ind på, at holde budgettet.

- Der er afskediget mange dygtige medarbejdere og mange borgere har mærket serviceforringelser. Men personalet har arbejdet fantastisk loyalt og med deres utrolige kraftanstrengelse er det lykkedes.