TV der bevæger dig

Styrt i ultralet fly

Et ultralet fly styrtede i morges ned nær Lunderskov. Manden i flyet er svært tilskadekommen.

04:19

Det var dette ultralette fly, der styrtede mod jorden fra omkring 30-50 meters højde i morges. Den 48-årige mand, der sad i det, meldes nu udenfor livsfare.

1 af 2

En hobby-flyver er her til morgen styrtet ned på en mark nær Ferup ved Lunderskov, det oplyser Sydøstjyllands Politi. Politiet er netop nu på stedet, og de beskriver manden som svært tilskadekommen. Manden styrtede ned på en mark, der fungerer som privat landingsbane for paraglidere og flyvere i området. Et vidne så styrtet, og ringede til politiet kl. 8.40.

Den tilskadekomne mand transporteredes til Kolding Sygehus med skader i hovedet, på benene og svære smerter i brystet. Manden var ved bevidsthed, da politiet ankom til stedet, selv om et vidne skønner at manden faldt fra mellem 30-50 meters højde. Manden er udenfor livsfare på trods af de skader, han pådrog sig under ulykken. Det er endnu uvidst, hvad der var skyld i ulykken.

Manden var ikke flyvende i en paraglider, som det ellers først var antaget, men altså i et ultralet fly. Havarikommissionen har forladt ulykkesstedet, men vil ikke udtale sig om årsagen til ulykken i løbet af de næste par dage.

Uheld med ultralette fly


  • I perioden 2000-2010 er der sket 94 ulykker med ultralette fly i Danmark.
  • De 94 ulykker har primært været havarier med personskade.
  • I de 10 år, har der været 9 dødsfald i forbindelse med flyhavarierne.