TV der bevæger dig

Syd- og Sønderjyske medier samler valgdebatten på Twitter

Hvis politikerne i Syd- og Sønderjylland vil ind i valgkampen, kan de godt begynde at finde den indre sangfugl frem. Næsten alle større medier i området er gået sammen om at samle valgdebatten på Twitter.

Kommunalvalget 2013 kommer på mindst ét område til at adskille sig fra tidligere valg. De sociale medier bliver omdrejningspunkt for den politiske debat.

I Syd- og Sønderjylland har man taget skridtet fuldt ud og skubbet tidligere tiders lukkede debatrum væk fra hjemmesiderne for at give plads til Twitter-feeds med fælles hashtags, som medierne har aftalt på forhånd. Det betyder, at politikerne med et enkelt Twitter-feed kan blive set alle steder. Samtidig får brugerne for første gang nogensinde ét samlet overblik over valgdebatten på alle medierne.

Bag initiativet står de fire dagblade Der Nordschleswiger, Fredericia Dagblad, Vejle Amts Folkeblad, Horsens Folkeblad, de regionale radioer P4 Trekanten og DR Syd og den regionale tv-station TV SYD.

Redaktionsleder for online medier på TV SYD, Bjørn Olsen, ser frem til satsningen på de sociale medier.

- Det her ville være utænkeligt for få år siden. Det er et eksempel på, hvordan de sociale medier kan styrke demokratiet, hvis vi som medier går ind og tager ansvar og bruger dem dér, hvor de er bedst. Så jeg er utrolig glad for samarbejdet med de andre, siger Bjørn Olsen fra TV SYD.

Chefredaktør for Der Nordschleswiger, Gwyn Nissen glæder sig også til at afprøve det nye medie.

- Der Nordschleswiger er meget glad for at være en del af dette mediesamarbejde. Twitter er endnu meget nyt for mange, men på den her måde, kan vi i et stærkt fællesskab afprøve denne nye debatform, siger Gwyn Nissen, chefredaktør for Der Nordschleswiger, der ikke betragter Twitter som en erstatning for debatten i dagbladene, men som et supplement.

Alle vinder ved valget

Bjørn Olsen ser ingen grund til bekymring over, at der endnu kun er få lokalpolitikere til stede på Twitter.

- Alle vinder på det her. Vælgerne får en stærkere og mere samlet debat. Politikerne får nemmere ved at nå længere ud med deres budskaber, og vi får selv et bedre overblik og en vigtig kilde til gode valghistorier. Så jeg er helt overbevist om, at politikerne hurtigt opdager, hvad de kan få ud af at være med, siger Bjørn Olsen.

Medierne har i dag netop sendt besked ud til kommuner og partiforeninger om det omfattende medie-samarbejde.

Udover de fælles hashtags, vil medierne også bruge Twitter-profilen @kvsyd til at samle og udsende alle mediernes valgnyheder på ét sted.

Selvom valgdebatten knap er begyndt, kan den allerede nu følges på www.tvsyd.dk/valgdebatten

 

Fælles hashtags i den Syd- og Sønderjyske valgdebat

Vi opfordrer til, at I altid bruger både det overordnede hashtag #kvsyd plus et hashtag fra den kommune eller region, I er opstillet i.

Overordnet hashtag for al valgdebat i Syd- og Sønderjylland:

#kvsyd

Lokal debat indenfor én kommune:

#aabenraapol
#billundpol
#esbjergpol
#fanoepol
#fredericiapol
#haderslevpol
#hedenstedpol
#horsenspol
#koldingpol
#soenderborgpol
#toenderpol
#vardepol
#vejenpol
#vejlepol
Debat i regionerne:
#rvsyddanmark
#regionmidt