TV der bevæger dig

Teater om Honningkagebyen

Teatret Mungo Park i Kolding prøvede i dag på forestillingen Honningkagebyen. Stykket er inspireret af den berømte Brødremenigheds særlige opfattelse af kristendommen.

04:23

Fra prøverne på den nye forestilling, som har premiere på torsdag.

1 af 2

Forestillingen handler ikke direkte om Christiansfeld.

"Honningkagebyen" udforsker i stedet det menneskelige sinds skyggesider.

Hovedpersonen Linda har bosat sig i Christiansfeld med sin mand og datteren Sarah i jagten på et bedre og renere liv. Men tingene går ikke som hun ønsker - især ikke med datteren.

- Lindas største problem er, at hun gerne vil være perfekt, og det er hun ikke. Hun føler sig enormt utilstrækkelig, siger skuespiller Maja Juhlin.

Det er en forestilling om perfektionisme, utilstrækkelighed, skyld, tro og tvivl, som folkene bag "Honningkagebyen" har fundet inspiration til i Christiansfelds gader. En fortælling, som stykkets instruktør længe har drømt om at fortælle:

- Jeg tror, at utroligt mange mennesker lever i et dilemma i forhold til at lave et perfekt og fuldendt liv, siger instruktøren Lasse Bo Handberg. Det tror jeg er noget, vi allesammen tumler med.

Lasse Bo handberg er inspireret af Søren Kierkegaard, der kom fra et brødremenighedshjem. Og Christiansfelds historie som brøderemenighedsby gav den perfekte mulighed for at tage de svære eksistentielle spørgsmål op:

- Jeg synes, at religion i vores samfund ofte handler om politik. Det er også relevant, men hvis religion altid handler om politik, kommer vi ikke ned i det eksistentielle. Det har næsten gjort det til et tabu at tale om tro.

Forestillingen har premiere på torsdag.