Tidligere LM-medarbejdere: Vi havde også selv et ansvar

To tidligere LM-medabejdere mener, at kritikken mod LM Wind Power er for ensidig. De ansatte har også selv har et ansvar, siger de.   

Kirsten Jensen og Bjarne Elling fra Vamdrup er tidligere ansatte på LM Wind Power. De synes, at kritikken mod virksomheden er blevet for ensidig:

- Det er hyklerisk at hyle op om, at virksomheden har overtrådt sikkerhedsreglerner. Sandheden er, at det var os selv som medarbejdere, der ikke overholdte reglerne. Der er talrige eksempler på, at vi som medarbejdere ikke brugte de hjælpemidler, som virksomheden stillede til rådighed, siger Bjarne Elling.  

Dovenskab

- Vi lod være på grund af dovenskab. Det var bøvlet, siger Bjarne Elling om årsagen til, at medarbejderne ikke brugte sikkerhedsudstyret under arbejdet med det giftige stof styren.

Bjarne Elling erkender dog, at LM Wind Power har det overordnede ansvar for sikkerheden.
Det samme gør Kirsten Jensen, der også er tidligere ansat på vindmøllefabrikken.

- Der var en dårlig sikkerhedsmoral på hele virksomheden. Og virksomheden turde ikke fyre de medarbejdere, der ikke overholdte reglerne. Ledelsen var bange for, at de simpelthen ikke havde medarbejdere nok, hvis de skulle fyre alle de medarbejdere der ikke overholdte sikkerhedsreglerne, siger Kirsten Jensen. Hun tilføjer:

- Jeg overholdte heller ikke altid selv reglerne. Vi havde som medarbejdere altså også selv et ansvar, siger Kirsten Jensen.

Både Kirsten Jensen og Bjarne Elling bliver fyret fra LM Wind Power 2009 under en stor fyringsrunde.