TV der bevæger dig

Trafikprojekter for 100 mio. kr.

Trafikprojekter for over 100 mio. kr. sættes i gang i det sydlige Jylland. Bl.a. en udvidelse af kombiterminalen i Padborg, en ny bane til Esbjerg Havn og udvidelse af motorvej ved Kolding.

05:53

Glæde i Esbejrg over, at der bruges 59 mio. kr. på at føre togtrafik til havnen.

1 af 2

Det største beløb i Sydjylland er afsat til en godsbane til Esbjerg Havn, nemlig 59 mio. kr. Knap 40 mio. kr. er afsat til at undgå flaskehalse på tre strækninger af motorvejen ved Kolding.

Inddrager nødspor

Det sidste sker ved at inddrage nødspor ved flere frakørsler, bl.a. Kolding Syd. Her kører hundredvis af biler dagligt i nødsporet, fordi trafikken, som skal til venstre mod Kolding, fylder hele frakørselsrampen.

I trafik-aftalen er afsat 39.5 mio kr. til det projekt, som skal være færdig om to år.

Udbygning af godstrafik

På tog-området laves en udbygning af godsterminalen i Padborg og endelig laves de to godsspor, som skal forbinde Esbjerg Station med havnen i Esbjerg, hvor der bygges en ny terminal.

Godsterminalen koster 11 mio. kr. mens der er afsat 59 mio.kr til en bane til Esbjerg Havn.

-Det er godt, at vi sikrer at udbygningen af godstrafikken fortsat kan ske og at vi er rustet til fremtiden, siger det lokale folketingsmedlem og erhvervsordfører Karina Lorentzen (SF). Det er afgørende for miljøet, men også for de virksomheder, som benytter bane til transport. Og selvom man kan have mange holdninger til biler, må man konstatere, at det kan være fornuftigt at sikre, at trafikken kan glide på spidsbelastningstidspunkter.

Hovedvej 11 er også betænkt i aftalen. Der er sat otte mio. kr. af til en forundersøgelse af en omfartsvej ved Ribe.

- Det er vigtigt at vi endelige anerkender, at strækningen omkring Ribe på rute 11 er den mest belastede og det kræver en løsning, siger Venstre-medlemmet Hans Chr. Thoning. Vi ved at dette område er præget af meget sommer- og turisttrafik, hvorfor jeg glæder mig over at der er sat midler af til en VVM-undersøgelse af en omfartsvej ved Ribe.

Der er også sat penge af, så kæmpelastbilerne - de såkaldte modulvogntog - kan få adgang til bl.a. BIllund Lufthavn, rute 8 mellem Tinglev og Tønder, rute 11 fra Lyne til grænsen og ved arkørsel 61 ved Vejle.

Mere vejr