TV der bevæger dig

Transportdirektør slipper for straf

Kolding Transport har indleveret sine køretilladelser og kan derfor ikke straffes for brug af tyske chauffører til lavløn.

Henrik Holger Hansen kan ikke straffes for ikke at overholde overenskomsten fra 3F, fordi han har indleveret sine kørselstilladelser.

Direktør i Kolding Transport Henrik Holger Hansen, som blev aflsløret i brug af 25 tyske chauffører, der var ansat til 6.100 kroner om måneden, har indleveret sine køretilladelser til Færdselsstyrelsen og slipper dermed for straf. Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

Ifølge godsloven skal chauffører i danske biler lønnes efter efter danske vilkår og brud på reglerne kan give bødestraf. Men Kolding Transport slipper for at stå til ansvar hos myndighederne.

- Firmaet kom os i forkøbet, da det returnerede sine tilladelser. Det er ophørt med at køre med gods. Vi gør ikke mere ved sagen. Vi tjekker kun virksomheder, der har tilladelser, siger chefkonsulent i Færdselsstyrelsen, Lis Caspersen til Nyhedsbrevet 3F.

Da sagen kom frem, oplyste direktør i Kolding Transport Henrik Holger Hansen, at de tyske chauffører skal retur til Tyskland og arbejde i firmaets tyske datterselskab.