Transportfirma dropper overnatning til udenlandske chauffører

Transportfirmaet Contrans i Kolding opgiver nu sin plan om at indrette en overnatningsbygning til sine udenlandske chauffører på virksomhedens areal i Koldings industrikvarter.

Virksomheden trækker sin ansøgning til Kolding Kommune tilbage.  Direktør Henrik Hansen siger til TV SYD, at det kom lidt bag på ham, at sagen fik så stor omtale.

I stedet vil Contrans gå i dialog med Kolding Kommune og Kolding Business om, hvordan alle Koldings transportvirksomheder løser overnatningsproblemet for de mange udenlandske chauffører.

I mandags tillod et spinkelt flertal i Kolding Byråd, at chaufførerne må hvile, men ikke overnatte på arealet i byens industrikvarter. Tidligere har et flertal i Plan- og Boligudvalget afvist forslaget med henvisning til, at det er social dumping og et angreb på aftalereglerne på det danske arbejdsmarked, hvis udenlandske chauffører kan overnatte på arbejdspladsen.

Direktør Henrik Hansen lægger vægt på, at det var et meget snæver flertal i byrådet, der stemte for dispensationen.

- Derfor synes jeg, det var bedst at trække den og lade Business Kolding løse problemet. For de fleste i byrådet er klar over, at der er et problem, der skal løses med chaufførerne, der overnatter i førerhuset, parkerer på rastepladser og villaveje.

Men hvad gør I så nu? Der er jo tilsyneladende flertal i Folketinget for at indføre regler, der forbyder chaufførerne at overnatte i førerhuset?

- Ja ja, hvis og hvis. EU er også på vej med en ny transportlovgivning. Lad os nu se, hvad den indeholder. Jeg forholder mig til de nye regler, når de er der.

 Hvad så med chaufførerne nu?

- De må så stadig overnatte i førerhuset, siger direktør Henrik Hansen, Contrans.