Trapholt: Fantastisk med gæster på museet igen

Glæde på museerne der ikke længere er lukket land - så længe man har husket coronapas. Hos Trapholt i Kolding sørger en ekstra medarbejder for, at paskontrollen glider.

Efter fire lange vintermåneder med lukkede døre er der nu igen åbnet for gæster på museerne. Siden i onsdags har det været muligt at komme indenfor eksempelvis hos Trapholt i Kolding, og her er gæsterne blevet modtaget med åbne arme.

- Det er fantastisk at se mennesker på museet igen. Det er jo det, vi er her for. Vi er her for at give folk en god oplevelse og god inspiration. Noget, de kan tage med sig hjem og dele med andre, siger Bettina Aude Parastar, der er kommunikationschef hos museet.

Ekstra medarbejder sikrer oplevelsen

Trapholt huser moderne kunst, kunsthåndværk og design med enestående arkitektur. Og her har man løbende forberedt sig på, at det igen var muligt at lade folk kigge med indenfor. Denne gang dog med blandt andet mundbind, coronapas, afstand og den velkendte håndsprit på programmet.

Museumsgæster får en snak med kunstneren bag udstillingen på Trapholt.
Museumsgæster får en snak med kunstneren bag udstillingen på Trapholt.
Foto: Trapholt

- Et sted som Trapholt er jo i forvejen ret sikkert. Man går ikke og rører ved en hel masse ting. Der er sprit alle steder i forvejen. Der er god mulighed for at holde afstand. Vi har forberedt os på at være opmærksomme på, at folk nu skal vise coronapas. Så vi har sat en ekstra medarbejder af her i starten for at få god tid til, at folk kan vise deres coronapas frem. Få hjulpet folk godt på vej til en god oplevelse, lyder det fra Bettina Aude Parastar.


Virtuelle metoder kommet for at blive

Det genåbnede museum inviterede gæsterne indenfor til en frisk soloudstilling af kunstneren Mie Mørkeberg. Og den har trukket folk til, forklarer kommunikationschefen.

- Det er gået rigtig godt på Trapholt de seneste par dage. Vi åbnede jo i onsdags med en stor fernisering for en ny udstilling med Mie Mørkeberg. Da havde vi inviteret folk ind små grupper, og vi havde løbende grupper inde hele dagen. Så der har været en god energi herude på museet.

Kunstner Mie Mørkeberg giver en virtuel omvisning under fernisering på Trapholt.
Kunstner Mie Mørkeberg giver en virtuel omvisning under fernisering på Trapholt.
Foto: Trapholt

En del af åbningstilbuddet var også en virtuel ferniseringsomvisning med Mie Mørkeberg. Så de gæster, der ikke havde mulighed for at være med indenfor murene, kunne følge med hjemmefra. Og netop det virtuelle element er kommet for at blive.

- Trapholt har gennem hele nedlukningen arbejdet rigtig meget med virtuelle arrangementer. Det kommer vi også til at gøre fortsat. Vi kan høre på de gæster, vi får ind på museet nu, at de har fulgt med i de virtuelle arrangementer, og at de nu gerne vil ind for at se dem i virkeligheden. Så jeg tror på, at den måde, vi har holdt kontakten med vores gæster på, har givet dem lyst til at se de fysiske udstillinger også, mener Bettina Aude Parastar.