Trapholt udstiller stole i Belgien

?Myren? af Arne Jacobsen og Børge Mogensens ?FDB stol? er blot et par af de danske stole, der lige nu er ved at blive sat op til udstilling i Liége, Belgien. Anledningen er den internationale designfestival, som afholdes hvert andet år. I år er kunstmuseet Trapholt repræsenteret med en separat stoleudstilling.

Et af de mere provokerende bud på en stol er Louise Campbells konceptstol ?Visitkortet? der er designet til et venteværelse. Tanken er, at man skal kunne ridse sit eget navn ? eller budskab - ind i stolen, mens man venter.

?Vi har med omhu valgt stole ud, som viser eksempler fra den gyldne periode i dansk møbelarkitektur i 1940-50érne. Men udstillingen viser også nye eksperimenterende bud på, hvad fremtidens klassikere kan blive?, fortæller direktør på Trapholt, Karen Grøn.

Biennalen finder altid sted i oktober, hvor der i tilknytning til den store udstilling er 40 mindre pavilloner, som viser det bedste design fra ind- og udland. Stoleudstillingen, The Nature of Danish Design, åbnes 7. oktober af den danske ambassadør i Belgien, Jørgen Molde og udstillingen er åben til og med 24. oktober.