Tre års fængsel til dødsbilist

En 25-årig mand fra Kolding blev tirsdag formiddag fundet skyldig i uagtsomt manddrab, hensynsløs kørsel i narkopåvirket tilstand og flugt fra ulykkesstedet, da han den 16. august sidste år tidlig om morgenen i høj fart påkørte og dræbte en 50-årig cyklist på Egtvedvej i udkanten af Kolding.

Tre års fængsel og 10 års frakendelse af kørekortet blev den 25-åriges straf udmålt til. Han ankede på stedet til landsretten med krav om frifindelse. Han skal fortsat være varetægtsfængslet.

En bilinspektørs tekniske undersøgelser har afsløret, at ulykkesbilen på Egtvedvej sidste sommer, kørte med en hastighed på ikke under 140 kilometer og nærmere 145 kilometer, da ulykken skete. Den tilladte hastighed på ulykkesstedet er 80 kilometer i timen.

Den pågældende bilinspektør, der stod for undersøgelserne på gerningsstedet, har under retssagen forklaret, at der var blevet konstateret blokadespor fra bilens bremser på 118,5 meter.

Vidner har forklaret, at den 25-årige natten op til ulykken havde festet, drukket store mængder alkohol og taget amfetamin, da han sammen med 21-årig kammerat satte sig bilen. I lang tid beskyldte de to hinanden for at være fører i ulykkes-øjeblikket.

Siden december 2004 er den 25-årige ikke færre end 19 gange blevet dømt for grov vold, spritkørsler, kørsel uden kørekort, kørsel i frakendelsestiden og kørsler under indtagelse af narkotika.

I den aktuelle sag var 25-årige tiltalt for uagtsomt manddrab, hensynsløs kørsel i narko- og alkoholpåvirket tilstand og flugt fra ulykkesstedet samt for at kaste skylden for dødsulykken på Egtvedvej på en jævnaldrende kammerat.

Anklageren havde krævet den 25-årige mand fra Kolding idømt tre år og ni måneders fængsel og desuden frakendt sit kørekort i 10 år, mens forsvareren påstod frifindelse og hvis domsmandsretten alligevel skulle finde hendes klient skyldig, kunne der alene være tale om en straf på mellem halvanden og maksimum to års fængsel