Tre spillesteder modtager en million om året

Ti udvalgte netværks- og genrespillesteder i landet får støtte fra Statens Kunstfond frem til 2024. Tre af dem ligger i Syd- og Sønderjylland.

Tre spillesteder i Syd- og Sønderjylland kan de næste tre år se frem til en check på én million kroner årligt. Det er:

  • Aabenraa Live (Aabenraa)
  • Jazz I Trekanten (Kolding)
  • KulisseLageret / Platform K (Horsens)


Statens Kunstfond støtter ti udvalgte netværks- og genrespillesteder i Danmark, der frem til 2024 skal sikre et mere varieret koncertudbud I Danmark.

- Ud fra et stærkt ansøgerfelt har vi valgt de ti spillesteder, som, vi tror, har de bedste muligheder for at udvikle livescenen med nye samarbejder og nye kunstneriske metoder. Netværks- og genrespillestederne skal være knudepunkter for formidling og udvikling af de smalle musikgenrer og understøtte vækstlaget, så vi i fremtiden har et rigt og varieret koncertudbud i Danmark. Også en stor tak til kommunerne, der har valgt at bakke op om spillestederne og deres ansøgninger, siger Emil De Waal, udvalgsleder for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for musik, som står for uddelingen af støtten.

Netværks- og genrespillesteder 2022-2024

Uforglemmelige oplevelser

Jazz i Trekanten skriver i en pressemeddelelse, at foreningen vil bruge støtten til blandt andet at udvikle spændende koncertformater og sørge for uforglemmelige koncertoplevelser i Trekantområdet.

- Det var passion for den levende jazzmusik, der i sin tid startede, og fortsat driver, Jazz i Trekanten. Med støtte fra Statens Kunstfond kan vi levere endnu flere uforglemmelige oplevelser til børn og voksne i alle aldre. Der er ingen bedre måde at fremme jazzen på, udtaler Karsten Bech, sekretariatschef for Jazz i Trekanten.

Også hos Aabenraa Live er der jubel over millionstøtten.

- Vi jubler af glæde over, at vi har fået denne mulighed. Aabenraa Live har hele tiden haft en strategi om, at vi skal være en satellit, et dynamisk spillested, som kan flytte sig og møde publikum der, hvor publikum er. Vi bruger spillesteder i hele kommunen, og disse steder har forskellige fortrin og kan derfor med fordel også bruges til forskellige genrer, siger Morten Vilhelm, chef for Aabenraa Live, i en pressemeddelelse.

Der blev på finansloven 2021 afsat 30 millioner kroner i årene 2022-2024 til etablering af en ny ordning for netværks- og genrespillesteder. Tidligere i år blev der uddelt 7,3 millioner kroner til 14 spillesteder, som har haft mulighed for at afprøve et virke som netværks- og genrespillesteder. Deriblandt Jazz i Trekanten.