Trefor går i samarbejde med TDC

Energiselskabet Trefor, der hører hjemme i Kolding, går i samarbejde med TDC om driften af fibernettet, hvor kunderne fremover får afgang til TDC-produkterne på internet og tv. Det betyder samtidig, at Trefor siger farvel til Waoo.

TDC og Trefor har i dag underskrevet en aftale om et samarbejde, der giver kunderne på Trefors fibernet i Trekantområdet adgang til produkter fra landets største teleselskab. Det skriver firmaerne i en pressemeddelelse.

Det er første aftale af sin slags mellem TDC og et energiselskab og første gang, koncernen herhjemme kan tilbyde sine produkter på fibernetværk ejet af andre.

- Aftalen med TREFOR er et historisk gennembrud for vores ønske om at kunne tilbyde TDCs produkter på de fibernet, som energiselskaberne ejer. Trefor åbner fibernettet for os, og vi kommer med stærke produkter til både privat og erhvervsmarkedet, der sikrer konkurrence til gavn for kunderne og markedet, siger koncernchef og administrerende direktør i TDC, Carsten Dilling.

Trefors administrerende direktør, Knud Steen Larsen, glæder sig også over aftalen.

- Det er en stærk strategisk aftale, vi indgår på fibermarkedet. Der er tale om et godt afsæt for udviklingen af indholdet på fibernettet, og for samarbejdet mellem energibranchen og tele- og tv-branchen. Med aftalen løfter vi konkurrencekraften betragteligt i Trekantområdet og kan tilbyde de bedste serviceydelser i markedet, samtidig med at vi fortsat kan sælge tv og bredbånd til vores kunder, siger Knud Steen Larsen.

Trefor vil fortsat eje og have ansvaret for udbygning af fibernettet, som dækker Kolding, Vejle, Fredericia, Vejen og Middelfart, mens TDC overtager driften af fibernettet. For Trefor betyder det adgang til TDCs skalafordele og dermed lavere driftsomkostninger, mens TDC får adgang til at levere produkter og tjenester på fiber til flere end 95.000 husstande og virksomheder i Trekantområdet.

- Vi har gennem en del år investeret massivt i etablering af fibernet i Trekantområdet, og med den nye aftale får vi mulighed for fortsat at tilbyde vores kunder det hurtigste bredbånd og samtidig det bedste indhold. Endvidere rummer det strategiske samarbejde mulighed for flere aktiviteter og områder, som ligger ved siden af bredbåndsforretningen, siger Knud Steen Larsen.