Trods hacker-angreb: Alle hentet

Kolding Kommunes kørselskontor blev søndag lammet af hackere. Det betød, at ingen af over 300 kørsler var registreret i it-systemet. Alle ture køres nu manuelt - og til tiden.

Kolding Kommunes kørselskontor har haft en ekstra travl mandag. Det it-system, som bruges til at tilrettelægge kørslen, blev i weekenden lagt ned af hackere. Det betød, at flere måtte vente på deres bestilte transport.

Angrebet blev opdaget søndag aften. Det lykkedes tidligt mandag morgen kørselskontoret at overføre de fleste ture manuelt til Taxa.

- Vi kører dagligt med 365 skoleelever. De fleste ture er faste. Men der er også kørsler med borgere, som skal til genoptræning eller læge, fortæller kørselskoordinator Linda Pedersen til TV SYD. Jeg vil tro, at 20-30 borgere har ventet længere tid på deres bestilte transport.

Hackernes angreb ramte Århus-firmaet Trapeze, som leverer det it-system, som Kolding Kommune bruger. Mandag eftermiddag er programmet stadig ikke oppe at køre.

- Vi kører det hele manuelt. Hvis vi ikke kan overføre bestillingerne til Taxa, så gør vi det manuelt. Jeg møder ind kl. 5.30 i morgen hos Taxa for at sikre, at det kører, som det skal.

 

quote

Vi kører dagligt med 365 skoleelever. De fleste ture er faste. Men der er også kørsler med borgere, som skal til genoptræning eller læge.

Kørselskoordinator Linda Pedersen, Kolding Kommune.

 

Hacker-angrebet blev opdaget søndag aften. Det var borgere, som vil annullere deres bestilling, men det kunne ikke gøres. Senere viste det sig, at ingen af ca. 300 kørsler, som skulle overføres til Taxa, var gået igennem.

- Her til eftermiddag kan vi heldigvis sige, at alle bliver hentet til bestilt tid. Det, satser vi på, også vil ske i morgen, siger Linda Pedersen.