Turistekspert: Vi har ikke nået toppen endnu

Turistekspert vurderer, at de fine besøgstal for mange af turistattraktionerne i Syd- og Sønderjylland ikke har toppet endnu.

Turistattraktionerne i Syd- og Sønderjylland oplever voldsomme besøgstal i 2017. Kodeordene til succes er fremsynethed og samarbejde, mener en ekspert.

Først og fremmest er det smart at tage en eksisterende infrastruktur og se på den med helt andre øjne. 

- Vi kender allesammen Den gamle Lillebæltsbro, men det, at der kommer et blik udefra, der siger, at med den facon og den beliggenhed midt i landet, må vi kunne et eller andet turismemæssigt. Og så kender man bridgewalking fra bl.a. Sydney i Australien. Så har man overført konceptet, fortæller Janne Liburd, centerleder for turisme, innovation og kultur på SDU i Kolding, til TV SYD. 

Den store succes er turistattraktionerne ikke kommet sovende til. Gode ideer og ikke mindst samarbejde har været vejen frem:

- Allerede i 2007 begyndte man at arbejde med ideen om et nyt Vadehavscenter. Med succes har de forskellige steder formået at samarbejde med myndigheder og nogle af de store fonde, så man ikke sad alene med sine gode ideer, siger Janne Liburd, der ikke tror, at man har nået et mætningspunkt:

- Jeg tror, vi er meget langt fra. Området bliver også internationalt synligt med den megen omtale, der gør, at det er meget mere attraktivt at komme hertil, siger hun.

 

Turist-succes i Syd- og Sønderjylland