TV der bevæger dig

Turistekspert: Vi har ikke nået toppen endnu

Turistekspert vurderer, at de fine besøgstal for mange af turistattraktionerne i Syd- og Sønderjylland ikke har toppet endnu.

03:47

Janne Liburd, centerleder for turisme, innovation og kultur på SDU i Kolding forklarer, hvorfor turistattraktionerne i Syd- og Sønderjylland har succes. Video: TV SYD

Turistattraktionerne i Syd- og Sønderjylland oplever voldsomme besøgstal i 2017. Kodeordene til succes er fremsynethed og samarbejde, mener en ekspert.

Først og fremmest er det smart at tage en eksisterende infrastruktur og se på den med helt andre øjne. 

- Vi kender allesammen Den gamle Lillebæltsbro, men det, at der kommer et blik udefra, der siger, at med den facon og den beliggenhed midt i landet, må vi kunne et eller andet turismemæssigt. Og så kender man bridgewalking fra bl.a. Sydney i Australien. Så har man overført konceptet, fortæller Janne Liburd, centerleder for turisme, innovation og kultur på SDU i Kolding, til TV SYD. 

Læs også Kirsten blev nummer 100.000 over Lillebæltsbroen

Den store succes er turistattraktionerne ikke kommet sovende til. Gode ideer og ikke mindst samarbejde har været vejen frem:

- Allerede i 2007 begyndte man at arbejde med ideen om et nyt Vadehavscenter. Med succes har de forskellige steder formået at samarbejde med myndigheder og nogle af de store fonde, så man ikke sad alene med sine gode ideer, siger Janne Liburd, der ikke tror, at man har nået et mætningspunkt:

- Jeg tror, vi er meget langt fra. Området bliver også internationalt synligt med den megen omtale, der gør, at det er meget mere attraktivt at komme hertil, siger hun.

 

Turist-succes i Syd- og Sønderjylland

Vadehavscenteret:
Siden genåbningen i februar i år har 68.000 gæster været gennem tælleapparatet, og det er mange flere end forventet.
 
Tirpitz, Blåvand:
Den første måned har 60.000 gæster besøgt museet, og det er dobbelt så mange som forventet.
 
Kongernes Jelling:
Museet havde 12.000 flere gæster i juli end samme måned sidste år.
 
Bridgewalking, Fredericia:
Gæst nummer 100.000 vandrede tirsdag på Lillebæltsbroen. Besøgstallene er steget år for år.