Tusindvis af gymnasieelever demonstrerer mod besparelser

På gymnasier landet over bliver undervisningen i dag nedlagt som en reaktion mod Venstres varslede besparelser.

Venstre planlægger at spare 8,7 milliarder kroner på uddannelsesområdet de kommende år, men det vil landets gymnasieelever ikke finde sig i.

- Det her er noget, der bliver snakket rigtig meget om ude på gymnasierne. Vi frygter, at hvis der bliver færre penge til uddannelsesområdet, så vil det gå ud over kvaliteten af uddannelserne og dermed vores fremtid. Det er en ond cirkel, siger gymnasieelev Alexander Rønnest til TV SYD. Han sidder i elevrådet på Munkensdam Gymnasium i Kolding.

På 77 gymnasier landet over bliver der i løbet af formiddagen holdt stormøder, hvor eleverne skal stemme om at nedlægge undervisningen. Også en lang række andre uddannelsesinstitutioner protesterer i dag. Senere på dagen er der store demonstrationer i København og Aarhus, og det forventes, at 20.000 studerende torsdag vil demonstrere foran politikerne.

- Det er fantastisk, at så mange er tilmeldt, men også et udtryk for, at vi er rigtig mange mennesker som er virkelig bekymrede over det her. Så det er et udtryk for, at de her nedskæringer er store og alvorlige, og at vi har nogle unge mennesker, som gerne vil tage ansvar for deres uddannelse og vise at de tager den seriøst, siger Veronika Schultz, som er talskvinde for Uddannelsesalliancen, der står bag demonstrationerne.

 

Organisationerne bag Uddannelsesalliancen er: