TV der bevæger dig

TV SYD skabte en kæmpe succes: Nu vikler vi os ud af garnet

Der bliver ikke produceret flere afsnit af Den Store Strikkedyst. TV SYD vil bruge pengene på digital udvikling.

Den Store Strikkedyst stopper på TV SYD. Foto: Wasabi Film

En af de største successer i TV SYD's historie stopper. Der bliver ikke produceret flere afsnit af Den Store Strikkedyst. Ikke siden dramaserien Apotekeren fra Broager, som stammer fra TV SYD's unge dage, har stationen haft så stor en succes på seertal, opmærksomhed og omtale i både ind- og udland. Alligevel stopper det nu.

 - Årsagen er dels penge og dels, at det er nye tider i mediebranchen, siger direktør på TV SYD, Betina Bendix. 

Betina Bendix, direktør, TV SYD.  Foto: Tais Tullin, TV SYD

- Strikkedysten er vores absolut dyreste produktion, og nu er tiden kommet til at kanalisere det store beløb over i udvikling af vores indsats på alle mobile platforme. Vores tid nu er digital, mobil og med en deadline døgnet rundt. Det er der, mediehuset TV SYD skal udvikle sig som en tidssvarende og troværdig leverandør af nyheder fra vores del af Danmark, og det koster, desværre, havde jeg nær sagt, livet for det pragtfulde strikkeprogram, siger direktøren.

Den Store Strikkedyst slog hele tv-verdenen med overraskelse og begejstring, da det første gang blev sendt i 2014. 

Christina Hoffmann var den første vært på Den Store Strikkedyst. Foto: Tais Tullin, TV SYD

- Alene det at sætte strik og tv sammen i en dyst var en fuldstændigt sindssyg idé. Det er jo den dårligste kombi ever! Strik er langsommeligt, og tv skal jo gå hurtigt.

 Alene det at sætte strik og tv sammen i en dyst var en fuldstændigt sindssyg idé. Det er jo den dårligste kombi ever! Strik er langsommeligt, og tv skal jo gå hurtigt.

Studievært Christina Hoffmann, TV SYD

Det sagde programmets første vært, Christina Hoffmann, men tv-anmelderne i både ind- og udland elskede det. En anmelder betegnede det som genialt reality-tv for voksne, og programmet blev omtalt som den måske mest usandsynlige tv-succes.

I 2014 blev det under navnet ”The Great Knit off” præsenteret som et ud af blot 80 programmer fra hele verden på en international tv-festival i Tokyo.

Direktør Betina Bendix var til stede på festivalen.

- Jeg husker, at presenteren på scenen sagde, at han aldrig havde troet, at han skulle præsentere sådan noget, og alle troede, de skulle se noget morsomt, men hele salen blev rørt af programmets geniale underlag af noget alment menneskeligt. Strikkerne åbnede sig jo op og fortalte om deres glæder, sorger og drømme i deres liv. Deltagerne kom af med noget. Det var rørende, der var dybde. Programmet var mere end blot en konkurrence i at strikke. Det var det geniale i konceptet, og det er hemmeligheden bag successen, siger Betina Bendix. 

Louise Woller vandt 3. sæson af Den Store Strikkedyst på TV SYD . Foto: Wasabi Film

Det var TV SYD-journalisten Charlotte Sølvsten, som fik ideen til programmet, da hun i forbindelse med sin mors sygdom reflekterede over, at det eneste, moderen havde lyst til, var at knitre med sine elskede strikkepinde. Derfra udviklede konceptet sig. Nu er det slut. Du kan få et gensyn med det hele her 

Det var rørende, der var dybde. Programmet var mere end blot en konkurrence i at strikke. Det var det geniale i konceptet, og det er hemmeligheden bag successen. 

Betina Bendix, direktør, TV SYD

 Den Store Strikkedyst havde seere så langt væk som USA og Canada, og programmet har sin egen fanklub i Norge.

 

 

 

 

 

 

Den Store Strikkedyst blev så meget kult, at du kan få lydsiden som ringetone på din telefon. Tjek den her 

FAKTA OM DEN STORE STRIKKEDYST

  • Strikkedysten blev sendt første gang på TV SYD+ i efteråret 2014, og derefter i efteråret 2015 og 2016.
  • Første sæson blev produceret af TV SYD, derefter blev det lagt ud til produktionsselskabet Wasabi Film i Aarhus.
  • Alle sæsoner er blevet vist på flere TV 2 Regioner, sæson tre blev vist på TV 2 Øst, TV 2 Bornholm, TV 2 Østjylland, TV MidtVest og selvfølgelig TV SYD.
  • Der har været mellem 15.000 og 45.000 seere til hvert enkelt afsnit på TV SYD+.
  • Seere fra Norge, England og Tyskland har også fulgt Strikkedysten på YouTube og tvsyd.dk.
  • TV 2 sender Den Store Strikkedyst sæson tre i begyndelsen af 2017.

Det var TV SYD-journalist Charlotte Sølvsten, der fik ideen til Den Store Strikkedyst. Foto: Tais Tullin, TV SYD