Ukrudtsmiddel fundet i lokalt vandværk

Der er fundet spor af ukrudtsmidlet desphenyl-chloridazon i Christiansfeld Vandværk. Det er dog ikke sundhedsskadeligt at drikke vandet.

Målinger fra Christiansfeld Vandværk har vist, at der er spor af ukrudtsmidlet desphenyl-chloridazon i drikkevandet. Mængden ligger dog under grænseværdierne og udgør derfor ikke nogen sundhedsrisiko.

Det skriver BlueKolding i en pressemeddelelse. 

- Det er selvfølgelig ikke opmuntrende. Men det kunne være værre, siger direktør Per Holm fra BlueKolding, der driver BlueKolding Vand og dermed forsyner kunderne i Christiansfeld med drikkevand fra byens vandværk.

Efter fundet af ukrudsmidlet desphenyl-chloridazon i vandboringer andre steder i landet har BlueKolding prompte undersøgt vandboringerne i Christiansfeld, og nu er resultaterne kommet.

- Der er fundet desphenyl-chloridazon i afgangen fra værket, men der er heldigvis ikke tale om overskridelser af grænseværdien. Fundet i prøverne ligger på en femtedel af grænseværdien, siger Per Holm.

Han understreger, at der ikke er nogen risiko forbundet med at bruge og drikke vandet. Alligevel har BlueKolding bedt det selskab, der skal opføre Christiansfelds nye vandværk i løbet af det kommende år, om at undersøge mulighederne for at undgå desphenyl-chloridazon og andre pesticider i drikkevandet.

- Vi undersøger også vandkvaliteten en ekstra gang for at være helt på den sikre side, og vi skal selvfølgelig nok orientere, så snart resultaterne foreligger, siger han.