Ulovlig handel med 100 hundehvalpe: Retssag mod tre mænd begynder fredag

Tre mænd er tiltalt for at have importeret og solgt hvalpe af racen fransk bulldog fra Polen. Fredag skal de for Retten i Kolding.

Tre mænd står i forening tiltalt for 24 forhold om import og salg af hundehvalpe.

Retssagen mod de tre mænd begynder fredag 5. marts klokken ni og varer efter planen ni retsdage.

De tre mænd på 52, 56 og 59 år stammer fra henholdsvis Gram, Kolding og Nordborg.

Efterforsket af dyreværnsenhed

Det er dyreværnsenheden under Sydøstjyllands Politi, der har efterforsket sagen. Den omhandler 100 importerede hvalpe af racen fransk bulldog, og sagens første tiltalepunkt går tilbage til august 2018.

Mændene er tiltalt for ulovligt at have importeret hvalpene fra Polen uden at have været registreret som importører hos Fødevarestyrelsen. Derudover er mændene tiltalt for have solgt hvalpene fra deres private adresser, selvom de ikke havde tilladelse til erhvervsmæssig handel med dyr.

Ved indførslen fra Polen har hvalpene heller ikke været chippet, vaccineret mod rabies, været undersøgt af en dyrlæge eller haft et sundhedscertifikat som påkrævet.

Den specialiserede Dyreværnsenhed

Hvalpekøbere indkaldt som vidner

I retssagen er der indkaldt privatpersoner, der havde købt hvalpene af de tre mænd.

I flere tilfælde har hvalpene vist sig at have adskillige sygdomme.

Anklagemyndigheden vil ifølge Sydøstjyllands Politi kræve frihedsstraf og bøde til de tre mænd samt frakendelse af retten til erhvervsmæssig handel med hunde og erhvervsmæssig opdræt af hunde.

Der forventes at falde dom i slutningen af maj eller begyndelsen af juni.

TV SYD har i noget tid selv undersøgt sagen og er kommet i kontakt med flere af hvalpekøberne. En af dem fortæller sin historie fredag.