TV der bevæger dig

Ung kvinde ramt af skud fra politiet

En ung kvinde blev ved 21-tiden lørdag aften i Kolding ramt af et skud i benet afgivet af politiet, da en politiassistent fra Sydøstjyllands Politi så sig nødsaget til at trække sit tjenestevåben.

Episoden udspandt sig på Vejlevej i Kolding, der lørdag aften længe var spærret for al trafik.

Episoden udspandt sig på Vejlevej i Kolding, hvor to betjente forsøgte at berolige en uligevægtig kvinde. Foto: Localeyes.dk

1 af 2

Episoden udspandt sig på Vejlevej i Kolding, hvor to betjente forsøgte at berolige en uligevægtig kvinde.

- Jeg kan bekræfte, at en politimand måtte trække sit våben og skyde mod en yngre kvinde. Hun blev ramt i benet og er udenfor livsfare. Sagen er - som reglerne foreskriver det - overgivet til Den Uafhængige Politiklagemyndigheds nærmere undersøgelse og behandling, siger vagtchef Svend Pedersen, Sydøstjyllands Politi til TV SYD søndag morgen.

Læs også Øjenvidne: Jeg hører et skud, og så falder skikkelsen sammen

Den Uafhængige Politiklagemyndighed undersøger alle sager, hvor borgere kommer alvorligt til skade på grund af politiets handlinger eller i politiets varetægt. 

Efter det oplyste havde kvinden under episoden truet de tilstedeværende polititjenestemænd med en kniv

Den Uafhængige Politiklagemyndighed i pressemeddelelse om skud-episoden

I en pressemeddelse udsendt søndag formiddag oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed, at Sydøstjyllands Politi lørdag kl.21,21 informerer Politiklagemyndigheden om, at der kort forinden havde været en episode ved krydset Nordre Ringvej og Vejlevej i Kolding, hvor en kvinde var blevet ramt af et skud i benet.

Læs også Kvinde blev udskrevet fra psykiatrisk afdeling få timer tidligere

Efter det oplyste havde kvinden under episoden truet de tilstedeværende polititjenestemænd med en kniv, og det var i den forbindelse, at hun blev ramt af et skud i benet, skriver Politiklagemyndigheden i pressemeddelelsen.

- Hvad der er gået forud for episoden i vejkrydset og politiets skud skal vi nu have klarlagt. Vi vil derfor gerne høre fra vidner, der set hele - eller dele - af forløbet, siger specialkonsulent i politiklagemyndigheden Morten Dahm-Hansen til TV SYD.

01:12

Episoden udspandt sig på åben gade nær Kolding Stadion på Vejlevej i Kolding, der lørdag aften længe var spærret for al trafik. Video: localeyes.dk

Luk video

 Den Uafhængige Politiklagemyndighed skal  nu vurdere hele hændelsesforløbet. Derfor er det Den Uafhængige Politiklagemyndigheds efterforskere, der har overtaget sagen og foretager de videre undersøgelser.

Reglerne om politiets brug af skydevåben findes i politilovens paragraf 17.

Vejlevej i Kolding, var lørdag aften længe spærret for al trafik, mens politiet og  Politiklagemyndighedens efterforskere foretog deres undersøgelser. Mange trafikanter og beboere i de nærliggende lejligheder og huse kunne følge situationen, hvad der afspejles på Facebook

Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Politiklagemyndigheden er uafhængig af både politi og anklagemyndighed og har til opgave at efterforske strafbare forhold begået af politipersonale i tjenesten samt sager om personer, der er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt. Endvidere har Politiklagemyndigheden til opgave at behandle og træffe afgørelse i sager, hvor der er klaget over politipersonalets adfærd.

 

Mest sete på tvsyd.dk