TV der bevæger dig

Ung kvinde for retten: Opdigtede voldtægt

En 23-årig kvinde skal onsdag morgen for retten efter at have indrømmet, at hun tilbage i februar indgav en falsk anmeldelse om fuldbyrdet voldtægt.

Politiet bruger masser af ressourcer på at opklare forbrydelser. Derfor er det ekstra ærgerligt, når der som i denne sag bliver indgivet falsk anmeldelse om voldtægt, siger leder af Lokalpolitiet i Kolding til TV SYD

Politiet rykkede også ud med hundepatruljer i forbindelse med den anmeldte voldtægtssag.

Politiet bruger masser af ressourcer på at opklare forbrydelser. Derfor er det ekstra ærgerligt, når der som i denne sag bliver indgivet falsk anmeldelse om voldtægt, siger leder af Lokalpolitiet i Kolding til TV SYD

1 af 3

En 23-årig kvinde anmeldte den 13. februar om morgen, at hun få timer tidligere skulle være blevet udsat for fuldbyrdet voldtægt på Skamlingvejen i Kolding.

Nu skal sagen for Retten i Kolding, som tilståelsessag. Kvinden indrømmede under politiets efterforskning, at anmeldelsen var usand.

Det er frygteligt ærgerligt, fordi sådan en falsk anmeldelse skaber en masse utryghed i befolkningen, som er udnødvendig

Verner Pedersen, leder, Lokalpolitiet Kolding

Den unge kvinde er sigtet for i strid med sandheden at have anmeldt, at hun var blevet udsat for voldtægt.

Den 13. februar om morgenen anmeldte den unge kvinde voldtægten, som angiveligt skulle være fundet sted ved femtiden om morgenen.

Politiet afsøgte i februar området ved Marina Syd for spor efter anmeldelse om fuldbyrdet voldtægt

Den 23-årige fortalte dengang, at hun var blevet antastet ved en vigeplads på Skamlingvejen i Kolding på strækningen mellem lysreguleringen ved Rebæk og Tved og rundkørslen,  som leder trafikken mod Agtrup og Sdr. Bjert, og at hun her var blevet trukket ned på en cykelsti og voldtaget. Gerningsmanden beskrev hun som lille, robust og mørklødet.

Læs også Politiet efterlyser vidner til voldtægt

 

Leder af Lokalpolitiet i Kolding, Verner Pedersen siger i dag til TV SYD, at det er frygtelig ærgerligt sådan en falsk anmeldelse overhovedte finder sted.

- Det er ærgerligt, fordi vi tager den slags anmeldelser meget alvorligt, og sætter mange ressourcer af til opklaringsarbejdet, - ressourcer som vi kunne bruge på andet. Og så er det også frygtelig ærgerligt, fordi sådan en falsk anmeldelse skaber en masse utryghed i befolkningen, som er udnødvendig, siger Verner Petersen.

Læs også Hjælp politiet med at finde formodet voldtægtsmand

 

Mest sete på tvsyd.dk