Utilfredse Nykredit-kunder valgt ind

Aftenens kampvalg om de syd- og sønderjyske pladser i Nykredits repræsentantskab blev en stor succes for de kritiske kunder.

Kampen om pladserne i Nykredits repræsentantskab foregik tirsdag aften i Kolding. Valget var ventet med spænding fordi en protestgruppe på i alt otte Nykredit-kunder forsøgte at blive valgt ind.

Da stemmerne var talt op ved ni-tiden, stod det klart, at protestgruppen vandt seks af de 12 syd- og sønderjyske pladser. En af de ny-indvalgte er Jens Vesterbæk fra Store Darum.

- Jeg havde en forhåbning om, at vi ville komme ind. Jeg tænker, det skyldes, at alt det arbejde vi har lavet inden nyttede. Nu skal der kæmpes for, at repræsentantskabet faktisk er repræsentativt, siger Jens Vesterbæk til TV SYD.

De utilfredse Nykreditkunder er vrede over, at Nykredit har besluttet at hæve bidragssatsen på realkreditlån. Forhøjelsen af bidragssatsen er ifølge Nykredit sket, fordi Nykredit skal ruste sig til at blive børsnoteret. Det vil Jens Vesterbæk nu forholde sig kritisk til. 

- Der skal stilles spørgsmålstegn ved, om børsnoteringen var nødvendig. For det er grundet børsnoteringen at bidragssatsen er blevet hævet, siger Jens Vesterbæk.